Craft BIKE Transalp 2014 – We did it!

sportograf-52390406We did it!

Eén van de winnaars zei het: deze Transalp was de zwaarste editie die hij ooit had meegemaakt. De weersomstandigheden maakten het loodzwaar. Voeg bij de 580km / 19200hm ook nog een groot aandeel technische trails en wat heftige klauterpassages bergop, en je hebt een ontzettend zware Transalp. Een Transalp met veel uitvallers. Maar,… we did it!

Wat ons grootste zorgpunt was, bleek uiteindelijk een geweldig belevenis die ons heel veel heeft opgeleverd. Hoe zouden we het samen uithouden in zo’n zware omstandigheden? We hadden nog nooit een teamwedstrijd samen gereden.

Samen het gevecht aangaan met de bergen, het weer, en de andere mixed teams; het bleek zo mooi! Onvergetelijk! We zijn een goed team samen.

Gabbi was sterk! Bergop is haar terrein. Hoe steiler hoe beter. Grote sterke kerels liet ze daar achter zich. Voor mij met mijn zware rugzak bleef steil bergop niks anders over dan me vastbijten in haar wiel. En dan mocht ik nog hopen dat ze in de verte geen ander mixed team zag rijden. Want toen we eenmaal aansluiting hadden met het middenveld, ontmoette ik een competitiedrang die ik van haar nog niet kende.

En knap hoe Gabbi al het technisch vuurwerk heeft doorstaan. Ze is niet de snelste daler, maar rijdt wel bijna alles heel beheerst af.

Niet alles ging zoals we gehoopt hadden. Er was één spelbreker: de hotelservice van HOST. Vreselijk! Die maakte dat we verschillende dagen nauwelijks aan herstel toekwamen. Het slechte weer was er niks bij! Volgende keer boeken we lekker zelf onze hotels, of blijven we gewoon in het camp. Wat zeg ik? Volgende keer?

Het was spannend en zwaar. Maar zo ontzettend mooi! Een prachtige route op eigen kracht over de Alpen, vanuit Beieren naar Garda Trentino.  Een landschap dat elke dag verandert. Alle weersoorten kregen we over ons heen: rillerige natte kou,  broeierige warmte, zondsvloed regens, felle zon, mist en zelfs onweer. Het gevecht tegen de elementen verbroedert. De saamhorigheid tussen de internationale deelnemers is uniek en zorgt voor een fantastische sfeer.

Het ene moment hadden we het moeilijk, het andere moment kende blijdschap geen grenzen. Dat is de Transalp.

Van de 61 gestarte mixed teams zijn we 36e geworden. En dat is netjes in het middenveld, en boven onze verwachting.

We hebben er samen voor gevochten en het is ons gelukt! De Transalp 2014.

Zie hieronder alvast een fotoverslag.  Een uitgebreider verslag van alle etappes en onze ervaringen volgt nog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s