Volgepropte kilometers

Wat doe je als het koud en regenachtig is? Hoogtemeters sprokkelen! Dat houdt je warm. Sprokkelen is misschien niet het juiste woord. Op weg naar het nieuwe seizoen is de gulsigheid naar hoogtemeters te groot. Hoogtemeters proppen! Kilometers volproppen met hoogtemeters. Hoeveel hoogtemeters passen er in een Zuid-Limburgse kilometer?

Zaterdag heeft het de hele dag geregend. Een stevige blocktraining op de Tacx is het alternatief. Niet de leukste training, maar wel een hele nuttige om weer wat power in de benen te kweken.

De weersvooruitzichten blijven echter slecht. ’s Nachts fluit de wind om het huis en klettert de regen tegen de ruit. Zondag weer een dagje op de Tacx? Nee, ik wil naar buiten! In gedachte stippel ik de route uit die ik morgenochtend wil gaan rijden. Het moeten een lange aaneenrijging van heuvelland klimmetjes worden. Geen vlakke kilometer mag erin zitten.

Elke winter train ik relatief veel op de weg, om de grootste modderzooi te ontlopen. Het is dan telkens mijn uitdaging om een roadroute te bedenken met zoveel mogelijk hoogtemeters in zo weinig mogelijk kilometers. Vanaf de huisdeur in het Heuvelland!

Het is nog midden in de nacht, maar in gedachte rij ik al de route van morgenochtend. Vanuit Ransdaal de Karstraat op, direct de Vrakel af en weer omhoog naar Elkenrade. Eyserbos af, achterkant Kruisberg op.Voorkant kruisberg af, Gulpenerberg op, stadskant Gulpenerberg weer af. Daar linksaf Koning van Spanje op. Loorberg weer af. Vanuit Teuven slingerberg door het bos richting Heijenrath omhoog, Eperheide af. Camerig op, richting Vijlen weer af. Vanuit Vijlen langs Hijgend Hert omhoog,achterkant Camerig af. Over het colletje van de grensovergang Gemmenich, naar Drielandenpunt omhoog. Weer af naar Vaals en omhoog naar Orsbach. Simpelveld omlaag, en daar via het kleine weggetje omhoog naar Trintelen. Bijna thuis. Nog even de kleine Vrakel omhoog meepikken en vanuit Colmont een kleine lus via Windhagen terug naar Ransdaal.

Dan gaat de biologische wekker. Tijd om op te staan! Fietskleding aan. Kommetje kwark met wat noten, kopje sterke koffie, en gaan met de banaan!

Ik rij de route zoals ik hem ’s nachts bedacht had. Er blijken 1175 hoogtemeters in 65 Zuid-Limburgse roadkilometers te passen.

Ronald

Knipsel route

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s