Achterom kijken

Achterom kijken in een mountainbike marathon.  Je hoort ze, je voelt ze. Toch kijk je achterom. Hoe zitten ze erbij? Kan ik mijn voorsprong vasthouden? Het is januari 2016. Als ik achterom kijk naar 2015 zijn er geen achtervolgers. Ik moet zelf hoog nodig in de achtervolging.  Het leven is geen mountainbike marathon, maar toch goed om even achterom te kijken. Een korte terugblik op 2015.

We konden er wel een tijdje op teren: een hele serie mooie bikejaren. Zoveel mooie bikemomenten. Zoveel marathons, zoveel meerdaagsen, zoveel mooie tochten. Onze Transalp in 2014. Het gaf ons de moed om voor 2015 andere prioriteiten te stellen: huis, tuin en keukenprioriteiten. Letterlijk dan wel!

We hebben heel veel mooie dingen gerealiseerd in 2015: verbouwingen, renovaties, en daar tussendoor nog een imkers cursus. De resultaten daarvan mogen er zijn! Maar mountainbiken kwam op het tweede plan in 2015.

En dan hadden we vorig jaar nog te maken met een ongelukkige valpartij van Gabbi; ze was hierdoor een tijdje uit de running.

Trainen in 2015 ging vaak gewoon zoals het uitkwam. Daar heb ik mee zitten worstelen! Ik ben er niet goed in om geen ambitieus sportief doel te hebben. Ik miste een scherpe focus, en mijn lange termijn trainingsplan en schema.

Toch hebben we ook in dit tussenjaar nog heel wat mooie bikekilometers kunnen maken! Daarbij waren geen meerdaagse races. Die vinden we eigenlijk het allerleukst. Wel reed ik een paar marathons waaronder de Sella Ronda Hero. Een hele mooie sportieve kluif was dat met 4700hm. En een bijzondere editie: het wereldkampioenschap XCM.

Ook niet te vergeten zijn onze zuid franse avonturen in 2015. De Raid des Tours in Tournon: heerlijk technische trails door de ruwe en verlaten berggebieden van de Ardeche. De Coursa’n Bike: eindeloze singletrails door het mediterane landschap van Massif de la Clape.

Prachtige ritten hebben we ook gemaakt in de Languedoc: de streek die we inmiddels al goed kennen maar waar we nog steeds nieuwe dingen ontdekken.

Als ik zo achterom kijk realiseer ik me hoeveel moois we toch ook weer in dit tussenjaar beleefd hebben op de fiets. Je zou dat zo makkelijk vergeten door alle drukte. Daarom is het goed om af en toe achterom te kijken! Ook in de staart van het peloton. De inhaalrace kan beginnen! Blik vooruit.

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s