VTT Manaihant 2015

Manaihant? Nooit van gehoord. Ik moest het opzoeken, maar het klinkt verder weg dan het is. Het ligt kort achter Battice. Op een steenworp dus. Precies op de grens tussen Pays de Herve en de Ardennes. De route kan dus ook twee kanten op. Worden het Ardennentrails langs de Vesdre, of worden het de verborgen paden in de richting van Aubel? Wat hebben ze in Manaihant voor ons in petto?

Zo gek is het niet dat ik nog nooit van dit dorp gehoord had. Het lijkt bij aankomst ook niet meer dan een kruising met stoplichten, een friture en een sportkantine. Bij die laatste is de inschrijving. Kort na het vertrek krijg ik meteen antwoord op de belangrijkste vraag van vandaag: de route gaat vandaag door Pays de Herve.

Ondanks dat het technisch gehalte van de trails hier beperkt is, ben ik deze streek in de loop van de jaren steeds meer gaan waarderen. Hier ligt het Bourgondië van België. Het landschap hier doet me ook vaker denken aan het boucage landschap zoals ik dat afgelopen zomer in Normandie tegen kwam. Vele piepkleine gehuchten, smalle weggetjes tussen hagen. Boerderijen met loslopende kippen op het erf. Koeien in de wei. Kleine beekjes in het dal.

Inmiddels miezert de regen op ons neer. Regelmatig steken we een zompig weiland over. Door de zompige ondergrond werk ik me al snel in het zweet. De route is een afwisseling van onverharde paden, kleine verharde weggetjes en trailstukjes. Voor mijn gevoel maakt de route relatief veel gebruik van de verharde weggetjes, maar de bedoeling is duidelijk: ze willen ons de parel-trailtjes van de streek laten zien! Daarvoor moet je nou eenmaal stukjes overbruggen en dat heb ik er graag voor over. Pareltjes zijn er voldoende!

Deze VTT maakt onderdeel uit van Groupement Gileppe Hautes-Fagnes (www.gghf.be), wat voor mij telt als een kwaliteitskeurmerk. Ook hier in Manaihant prima georganiseerd en zeer de moeite waard. Vooral een rondje om te genieten van de streek en je te laten verassen door de verborgen plekjes die je hier nog vindt. Perfecte offseason training.

Ronald

VTT Manaihant

Een Reactie op “VTT Manaihant 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s