Trainingsweek Dolomieten – Selva di Val Gardena

Voorafgaand aan de Sellaronda Hero hebben we een trainingsweek doorgebracht in de Dolomieten. De weersvoorspelling was niet heel erg goed maar in werkelijkheid hebben we de hele week lekker fietsweer gehad. Bergen zijn onvoorspelbaar!

We verbleven die week in Selva di Val Gardena (Wolkenstein). Een ideale plek voor een effectieve trainingsweek!
Het ligt hier op 1500 meter waardoor je alle trainingen kunt afwerken tussen 1500 en 2400 meter. Mooie hoogtestage!

Hier liggen vele kilometers bergpaden die je tot prachtige MTB-routes aan elkaar kunt rijgen in een majestueus Dolomieten landschap.

De technische moeilijkheidsgraad rond het Sellamassief is over het geheel genomen wat minder dan bijvoorbeeld in Riva del Garda. Je ziet er ook nauwelijks freeriders en downhillers. Wie de routes volgt vanaf de gangbare MTB-kaarten komt relatief weinig singletrails tegen. Daarvoor kun je beter een GPX-bestandje van een local gebruiken.

Rond het Sellamassief is het eigenlijk overal prachtig. Maar heel heel erg bijzonder was Vallongo en Val Duron. Vallongo is een zijdal bij Selva di Val Gardena met hoge steile zijwanden. Val Duron is bereikbaar via een steile schotterklim vanuit Campitello di Fassa (vlakbij Canazei).

Mooie trailpassages:

  • Vanaf Passo Gardena naar Corvara. Mooie aangelegde flowtrail.
  • Vanaf Passo Campolongo naar Arraba. Trail begint rechts van de weg en loopt over losse keien relatief steil naar beneden tot vlak bij Arraba.
  • Vanaf Sourass naar Passo Pordoi. Na ongeveer een kilometer begint vanaf het schotterpad rechts een trail van ongeveer een meter breed. Hoogalpine pad dat lichtjes bergaf loopt en soms een kortstukje bergop. Bezaaid met bergkeien en met prachtig uitzicht op Passo Pordoi. Het pad komt uit op de asfaltweg anderhalve kilometer onder Passo Pordoi.
  • Vanaf Passo Pordoi naar Canazei. Hier loopt een mooie trail in verschillende deelstukken het dal in. Eerste stuk links van de hoofdweg, daarna loopt het rechts van de weg het bos in. Hier is het een boomworteltrail met daarin ook een aantal behoorlijk steile stukken. Daarna steekt de trail nog een aantal keer een weg over waarna het ook weer wat steniger wordt. De laatste 2 kilometer tot Canazei gaan tenslotte weer over snelle schotter.

Deze stukken zitten ook het (87km-)wedstrijdparcours van de Sellaronda Hero. De laatste twee trajecten vanaf Sourass tot in Canazei achter elkaar leveren -1000 hm downhill plezier op!

Ook over de weg is het lekker trainen hier. Als warming-up en om te wennen aan de hoogte kun je bijvoorbeeld de Sellaronda over asfalt rijden.  Dat is ruim 55km en 2200hm.  Een geweldig mooie route! Vervelend vond ik wel de uitlaatgassen van de vele motors, auto’s en campers die hier ook graag rijden. Maar twee keer per jaar wordt de Bikeday georganiseerd. Dan zijn de wegen rond het Sellamassief autovrij! Gratis en voorniks kun je meerijden tussen de roadies. 

Volgend jaar hopelijk weer een weekje Sella!

Ronald

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s