Olne – Gileppe – Olne 2015

flyers2015 Olne 2015Deze dag een jaar geleden stonden we aan de start van de Kellerwald Bikemarathon. Dit jaar hebben we een wat minder ambitieus programma en zoeken we het wat dichter bij huis: Olne-Gileppe-Olne.  Gewoon lekker mountainbiken. Een verrassend leuke rit zonder tikkende tijdsklok.

Verrassend? Jazeker! De route langs Verviers heeft prachtige stukken die in andere ritten links blijven liggen. Het parcours gaat over mooiste single trails die de streek tussen Olne en de Gileppe te bieden heeft. De startplek op het domein van het kasteel van Wégimont heeft iets bijzonders. De sfeer is er gemoedelijk en het weer kan vandaag niet beter.

Als we aankomen in Wégimont is het eerst koffietijd! Tijd om bij te praten. Pas laat vertrekken Joost, Gabbi en ik voor onze ronde.

Het is een ronde mountainbiken zoals mountainbiken is bedoeld. Veel single trails, mooie omgeving, heerlijk weer en veel verrassende stukken.

Onder de rook van Verviers blijken nog wilde rivierdalletjes te liggen. Singletrail omhoog, flowtrail omlaag. Wie had dat hier verwacht? Genieten van elke kilometer.

Ergens bij de derde bevoorrading word ik aangesproken:
“Jou ken ik toch? Jij bent toch Ronald? Weet je wie ik ben?”…
“Uhh,…?”
“Transalp 2006! Ik reed toen met Fred uit Walonië!
“Oh! Rinus!”

Ik schaam me rot. We hebben zo’n bijzondere tijd beleeft samen! Man wat ben ik slecht in gezichten. En dat wordt niet beter als er een fietshelm boven zit. We halen verhalen op uit die tijd. Over die avond toen een Italiaan het licht in de slaapzaal tegen de wil van Rinus aanmaakte. En over een Mavic wiel wat Rinus’ beenkracht bergop niet doorstond.  En over die keer dat mijn broer Marc zijn cassette aan met brute kracht aan gort trapte. Leuke herrinneringen aan mijn eerste Transalp-avontuur! Ik herrinner me ook nog dat Rinus zijn pols brak in de laatste afdaling naar Limone. Daar hebben we het deze keer niet meer over gehad.

Kilometers vliegen voorbij. Als Joost en ik aankomen bij het kasteel ligt Gabbi al met glunderende oogjes languit in de zon. Ze heeft in een stevig tempo de 60km-ronde gereden en net zo genoten als wij. Het weer is zo mooi,.. we blijven de rest van de middag hangen bij het Kasteel van Wégimont. Nagenieten.

Volgende week: Raid des Tours in Tournon sur Rhone (55km / 2000hm)

Ronald

Op de website van de organisatie www.raid-vtt-olne.be  lees ik dat dit al de 19e editie is. Een hele geschiedenis! Vroeger was het de chronorace Olne-Spa-Olne. Een mooie tijd; elk jaar een klein mijlpaaltje an het begin van het marathonseizoen. Tot een jaar waarin organisatorisch veel mis ging. Olne-Spa-Olne leek aan haar einde.

Maar de organisatie kwam terug! Met een nieuwe startplaats, een nieuw keerpunt, en een nieuw parcours. Ook de plek op de kalender werd verschoven; een aantal weken later op de bikekalender. En de chrono? Die werd geskipt.

Uit haar as verrezen met een prachtig parcours. Ardennenbiken op zijn best. Complimenten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s