Klassiekers

Theux

Ken je klassiekers! Theux is er zo eentje. Mountainbiken in pure vorm. Zomaar op een steenworp van de huisdeur.

Eigenlijk stond vandaag de marathon van Grand Halleux op onze planning. Maar onze nacht bleek iets tekort om heel vroeg op te staan. Maar het werd wél tijd om weer eens echt te mountainbiken; wikken en wegen aan de ontbijttafel. We gaan naar Theux!

Een gebied met een lange mountainbikehistorie. Het is de streek van de Ardennen Trophy. Olne-Spa-Olne in de gloriedagen. Ooit was de streek zelfs het decor van het WK marathon.

Stenige up- en downhills, worteltrails, rivierdoorgangen, smalle zigzag afdalingen. Maar ook lange beklimmingen en brede bospaden om nog eens extra hard op de pedalen te trappen.Deze streek heeft het allemaal.

Het decor mag er ook zijn. Diepe rivierdalen, uitgestrekte bossen, weidse uitzichten, kasteel ruines en pikoreske gehuchten.

Na onze korte nacht maken we er een rustig rondje van om de bikeskills weer op te frissen. Na een lange winter is die tijd nuttig besteed. We kiezen een combinatie van de blauwe en rode route met vertrekpunt Theux.

Ik kom geen onbekende stukken tegen. Wel vergeten stuken. In de loop der jaren heb ik hier al zoveel kilometers gemaakt in wedstrijden en toertochten. Maar ik ervaar opnieuw hoe fantastisch mooi het hier is! En wat me deze keer in het bijzonder opviel was de afwisseling in de route. Daar had ik vroeger blijkbaar minder oog voor; dat zal de leeftijd zijn.

Gewoon ruig Ardennenwerk, dat is weer eens wat anders dan ons lieve Heuvelland. Ik kan iedereen adviseren: Zoek een mooie dag uit, stap in de auto en rij die paar kilometer. Je zit dan midden in een geweldig mountainbikegebied! Geniet van de dag en sluit af met een belgisch biertje in Theux. Een klassieker!

Binnenkort voor de liefhebbers: VTT Soumagne. Ofwel Olne-Gileppe-Olne. Die zal ook door deze streek gaan!

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s