Rit naar de sneeuw

Hautes Fagnes road 029Eén van de mooie dingen in de Alpen: op de fiets naar de eeuwige sneeuw. Vandaag fietste ik vanaf de huisdeur naar de sneeuw. Heel apart bij 15 graden en veel zon!

De regelmaat is nog niet helemaal terug in mijn trainingen; veel te druk. Maar vandaag pakte ik een snipperdag. Gewoon om een lekkere lange fietstocht te maken. Een geniet rondje: hier en daar wat rond gekeken, terrasje gepakt, en wat foto’s gemaakt. Tot uiteindelijk in de sneeuw. Wat een dag!

Langs de Gulp omhoog tot aan Henri Chapelle. Dan weer bergaf het dal van de Vesdre in. Schoolkinderen op de pleinen; het is een doordeweekse dag. Toevallig ook marktdag in Limbourg;  bourgondische geuren komen me tegemoet. Op de terugweg had ik die geuren zeker niet kunnen weerstaan!

Bij Lac de Gileppe begint de langste klim van vandaag. Via Jalhay  gaat mijn route naar Baraque Michel en Botrange op 694 m hoogte. Dat dit een onherbergzaam gebied is blijkt uit de sneeuw die hier nog steeds langs de weg ligt. Sneeuw!

Ook het gebied van de twee hardste mountainbike marathons in de verre omtrek: De Raid des Hautes Fagnes, en de Cimes de Waimes. Hoewel ik nu over asfalt rij , herken onderweg af en toe punten uit die races.

Van Sourbrodt tot Raeren neem ik de Vennbahn: een heel mooi fietspad. Kilometers lang. In zijn geheel loopt die van Aachen tot Sankt Vith. Dit fietspad is ten opzichte van de laatste keer dat ik hier was verbeterd: je hebt nu bijna overal voorrang bij zijwegen, en er staan nu geen paaltjes meer in het midden bij de kruisingen.

Uiteindelijk een ritje van 157 kilometer. Eindelijk weer. Moe maar voldaan!

Ronald

Knipsel kaart Hautes Fagnes

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s