Onstuimig

Onstuimige rit

Het is droog en de wind lijkt vandaag al een stuk minder dan gisteren. Maar als ik tegen de heuvel het dorp uitrij verandert dit beeld. De wind jaagt over de heuvel en vanaf daarboven zie ik zware wolken aan de overkant van het Geuldal. Een onstuimige dag!

Al voor de Dodeman voel ik druppels. Druppels worden sneeuwvlokken. Of meer een soort lichte hagelkorreltjes eigenlijk. De wind blaast door mijn helm. De donkere wolken zorgen ervoor dat de dag niet verder komt dan ochtendschemer.

Het wordt tijd om regenjas en regenbroek uit de rugzak te halen. De trainingsmotivatie zakt tot diep in mijn fietsschoenen.

De rijrichting heb ik goed overwogen; zuidwesten wind werd voorspeld. Vanuit Ransdaal koers ik daarom schuin over het plateau richting Mesch. Als mijn uitgedacht route-concept klopt heb ik daarna door de Voerstreek wind in de rug.

Gezicht in de wind, body goed ingepakt. Blik op oneindig, strakke zit op de fiets. Naar mate de kilometers vorderen komt de motivatie weer terug. En meer dan dat: ik begin te genieten van deze onstuimige trainingsomstandigheden. Het is hier in de Voerstreek zo rustig. Geen auto’s, geen fietsers, geen wandelaars. Alleen ik. En het onstuimige weer…

Door het Bos van Veurs omhoog. Een stuk dat na ontelbare keren dat ik hier omhoog fietste nog steeds mooi is. Bij dit grijze weer ademt het hier iets mystieks. Ik haal extra diep adem want tijdens de sneeuwbuitjes lijkt de zuurstof het zuiverst!

De kilometers vliegen voorbij. Thuis rekenen ze op verse broodjes! Ook door weer en wind maak ik graag een ommetje langs de bakker.Mijn fiets parkeer ik voor de deur. Met zwarte regenjas, zwarte regenbroek, Specialized Defroster Shoes, zwarte helm en een zwarte bivakmuts loop ik vrolijk de broodjeswinkel in.

Een groep verschrikte gezichten kijkt me aan! Ik schrik er zelf ook van! Oh wat genant! Met de recente aanslagen in Parijs was dat niet handig. Zo onstuimig had ik niet willen binnenvallen. Ik trek de bivakmuts snel van mijn hoofd, en wacht zo beleefd mogelijk tot ik aan de beurt ben.

Met warme broodjes, gewoon betaald, rij ik met de wind in de rug naar huis. Lekker onstuimig vandaag!

Ronald

sportograf-52330762

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s