Startblock C in Heidelberg

Fantastische mensen, een gezellige studentenstad, en een prachtig mountainbikegebied. Een tijdje geleden waren we met “Startblock C” in Heidelberg! Terugblikken en vooruitkijken.

Startblock C

Startblock C: een internationaal vriendengroepje. Sinds de Bike Fourpeaks van 2013 ontmoeten we elkaar regelmatig, vooral tijdens de grote etapperaces. Een hecht clubje uit Zwitserland, Duitsland en Nederland. Mooie mensen met ieder een eigen verhaal, maar met één gedeelde passie: biken!

Nu, buiten het seizoen, ontmoeten we elkaar op een centrale plek: Heidelberg. Een moment om de herinneringen aan het seizoen 2014 nog eens op te halen. De successen en mooie momenten (is dat niet hetzelfde?) van bikejaar 2014 vieren we met een groot glas bier aan een lange tafel in het Brauhaus. En met dat zelfde glas aan de lippen brainstormen we voorzichtig over de plannen voor seizoen 2015.

Wat een weekend! Fantastisch om zulke mensen te kennen!

Heidelberg

Heidelberg is een oude universiteitstad met een leuke gemoedelijke sfeer. Wij sliepen in de “Altstad” direct onder de grote burcht. De stad aan de Neckar ademt geschiedenis. In de oude stadskern vind je vele leuke restaurantjes en kroegjes die vol zitten met studentenpubliek.

Heidelberg heeft een eigen bikescene. Direct boven de stad hebben de lokale bikers een eigen freeride strecke. Vanaf Königstuhl loopt de track diep naar beneden richting stad.

Meer info: http://www.hd-freeride.de/strecke/
Het gebied leent zich uitstekend om te mountainbiken. Het grenst aan het natuurgebied Neckartal-Odenwald met een groot netwerk aan mountainbikeroutes.Deze zijn uitgepijld, maar handiger is om ze met GPS te rijden.

GPS-tracks voor het hele gebied vind je op deze site: http://www.mtb-geo-naturpark.de/

Hier de mountainbikekaart van het gebied in pdf: Heidelberg_Mountainbike-Karte

Wij kozen zaterdag een route van 35 km met de nodige hoogtemeters.Vanuit het Neckar-dal omhoog pak je al behoorlijk wat hoogtemeters. Strava geeft voor de hele route van 35km ruim 1300 hoogtemeters aan.

Ik heb het al meteen geschoten: deze streek bij Heidelberg is ideaal om in het voorjaar je trainingskamp op te slaan! Hoogtemeters pak je hier genoeg. Hier zijn vele kilometers mountainbikeroute. De routes zijn uidagender dan bijvoorbeeld in Sauerland. In tegenstelling tot Sauerland vind je hier ook leuke  singletrails in de vaste routes.

De fietsroute langs de Neckar leent zich om als afwisseling een lange vlakke duurtraining te doen. Wie nog wat extra aandacht aan techniek wil besteden, neemt de freeride strecke boven de stad.

Deze streek bij Heidelberg is een mooi en afwisseld bikegebied! Vanuit Zuid Limburg te bereiken met 325 autokilometers.

Vooruitblik

Dit is de tijd van terugblikken en vooruitkijken. Terugkijken is niet zo moeilijk: er waren zoveel mooie momenten. Het seizoen begon met een 10e plek in Kellerwald, daarna de marathons van Riva del Garda, Emmelshausen, Rhens. De Bike Four Peaks, en als klap op de vuurpijl de Transalp. Wat een jaar!

Vooruitkijken is dit jaar wat lastiger dan andere jaren. De schoolvakanties vallen in 2015 niet zo heel gunstig voor een aantal etapperaces. En etapperaces is toch wat we het liefste doen.  En dan hebben we thuis nog een projectje dat we in 2015 ook nog willen realiseren. Welke project stellen we uit tot 2016? Een nieuwe Transalp of een nieuwe keuken?

Ronald

2 Reacties op “Startblock C in Heidelberg

  1. Gewoon keuken verbouwen en Trans Schwarzwald rijden. 5 dagen knallen, goede organisatie en bar gezellig. Sta daar ook weer aan de start. Echt een aanrader

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s