Stoute schoenen

Toertocht GenhoutToertocht Genhout

Ik ben op zondagochtend bijna klaar voor mijn duurtraining; een training over asfalt. De bandendruk is gecheckt, de bidon gevuld. Van achter mijn kop koffie zie ik op de hoek van de keukentafel het foldertje liggen: “MTB-toertocht Genhout”. Slurpend aan mijn kop koffie pak ik het stuk papier op; bekijk het van voor en van achter. Ergens anders op tafel ligt mijn trainingsschema: een rustige duurtraining op asfalt vandaag. Bij de deur staan de fietsschoenen klaar. Stoute schoenen?

Gister nog, op zaterdag, maakte ik een fantastisch mountainbikerondje. Zo’n rondje waarvan je elke meter kunt genieten. Zomaar in mijn uppie.Herfstzon, herfst-droge paden. Een zwerfrondje waar je op elke splitsing denkt: links of rechts? Een lange serie bossen vanaf Mechelen tot ergens diep in België bij het brongebied van de Gulp.

Zondag is mijn tijd beperkt: om 10:30u moet ik thuis zijn met de warme broodjes.Dat heb ik beloofd! Ze zullen rond dat tijdstip hongerig uitkijken naar mijn bezwete thuiskomst.

Op het programma staat een rustige duurtraining. Zo’n training werkt het beste op vlak asfalt; steady in lage hartslag wat uurtjes wegtrappen. Dat slaat bij mij altijd erg goed aan daags na een intensieve training. Een nuttige training altijd!

Het is nog vroeg op zondag. Vanachter mijn kop koffie zie ik het foldertje liggen: “MTB-toertocht Genhout”. Ik denk terug aan mijn mtb-rondje van gisteren. Dat was genieten! Zo mooi! De omstandigheden zijn nog steeds perfect. Een rondje asfalt?

Ik zie een lange natte winter voor me, waarin ik nog vaak mijn rondjes over asfalt kan maken.
Met de stoute fietsschoenen spring ik op de fiets. Ik rij richting Genhout!

De inschrijving is ergens in een voormalige stal van een hoeve. Het is er nog rustig als ik daar ben.

Ze hebben hier een aardig rondje in petto! De meeste paden zijn bij mij wel bekend, maar de wijze waarop ze aan elkaar geschakeld zijn maakt het leuk. De noordrand van het Heuvelland is ook een stuk waar ik wat minder vaak kom. Meestal kies ik de richting van België.

Bijzonder leuk zijn de korte technische accentjes in de route. Het “trailbosje” in de buurt van Spaubeek zit in onze route. In de buurt van Nuth en Aalbeek kom ik nog op voor mij onbekende stukjes. In het bos na de bevoorrading was ik nog nooit geweest, en ga ik binnenkort zeker nog eens verkennen.

Daarna het stuk door het Ravensbosch afwaarts in de richting van Strabeek is fantastisch. Een wild stukje natuur met een klein meertje en bosbeek. Niet ver van mijn huisdeur eigenlijk, toch kom ik hier maar hoogst zelden. Moet ik toch ook weer eens vaker heen!

Een eindje verderop in de buurt van Haasdal is mijn beschikbare tijd bijna op. Dat is ergens rond kilometer 30 van de toertochtroute. De laatste kilometertjes moet ik missen. Ik heb nog een half uur om de warme broodjes thuis te bezorgen!

Klokslag 10:30u loop ik vrolijk op de stoute fietsschoenen de tuin in. Met de warme broodjes in een tas bungelend aan het stuur. De scharrelende kippen in de tuin kijken even op. Eentje pikt in mijn fietsschoen.

Ronald

Deze ATB Toertocht Genhout wordt georganiseerd door een stichting die onder andere tot doel heeft kunst van Limburgse kunstenaars te behouden. Met de 6 euro inschrijfgeld steun je deze stichting. Meer informatie over deze stichting en de toertocht vind je op deze website: www.alpedugenhout.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s