Kortebroekenweer – Toertocht Echt 2014

Het is november, hartje herfst. De bospaden in Midden-Limburg zijn bedekt met herfstbladeren. Maar het voelt anders. Het is kortebroekenweer!

Hier in de streek rond Echt kom ik niet zo vaak. Het is ook alweer een aantal jaar geleden dat ik deze toertocht voor het laatst gereden heb. Wat daarvan in mijn geheugen is blijven hangen, zijn de verrassend leuke singletrails. En die bleken er nog steeds te zijn.

Het weer is goed en de paden liggen er goed bij. Veel roadies zijn in deze periode ook weer overgestapt op de mountainbike. De opkomst in Echt is dan ook groot.

Om 9:00u heb ik hier afgesproken met Gertie, Leon en Sjoerd. Dit blijkt een populaire starttijd te zijn. Het is vrij druk op de route, maar dat hindert me niet. Leon is nog herstellende van zijn valpartij in de Brasil Ride en we maken er een rustige ronde van. Geen gejakker, wel tijd om bij te praten.

Met Leon is het onderweg ook weer lachen als vanouds. Op een kleine helling met veel afstappers klinkt een knorrig “Prutsers!”. Een eindje verderop wordt een onbekende door Leon getrakteerd op een ferme klap op zijn kont, als die langs de kant gebukt de fiets staat te repareren. “Die vroeg erom!” Een rit met Leon verveelt nooit. De route ook niet.

De route loopt vanuit Echt door de bossen in de richting van Montfort en Posterholt. Het is een lange aaneenrijging van singletrails en bospaden. De trails zijn niet heel erg technisch natuurlijk, maar wel bochtig genoeg om de stuurmanskunst op de proef te stellen. Korte klimmetje over zand en boomwortels vragen om een gebalanceerde rijtechniek. Een enkele flinke boomwortel vraagt om alertheid.

Ik kan hier van genieten. Mijn richtingsgevoel ben ik al snel kwijt en dat is een goed teken! Deze tocht verveelt nergens. Veel te vlug rijden we weer het voetbalterrein in Echt op. 45 kilometers is niet veel, maar was wel de moeite waard. Leuke toertocht hier in Echt!

In mijn trainingsschema stonden 4 uurtjes vandaag. Het zijn er amper 2 geworden. Maar dat komt niet slecht uit, want we krijgen vanavond nog eetgasten thuis. En bovendien kan ik vanmiddag dan nog even buiten in de tuin verder: want het is kortebroekenweer!

Ronald

Knipsel TT Echt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s