Naseizoen

We hadden een fantastisch doel voor seizoen 2014. Ook de tussendoelen op weg daar naar toe mochten er zijn. De focus was scherp! Het leverde ons heel veel moois en een fantastische Transalp op. En daarna? Daarna is het na-seizoen.

Na alle overweldigende belevenissen in de grote Alpen-meerdaagsen zijn de ritjes in ons vertrouwde Heuvelland lauwe ervaringen. Het is zo typisch in het naseizoen: doel weg,.. focus weg. Geen focus?

Thuis. De tuin. Buitenlucht. Buitenleven. De avondstilte in het Heuvelland nu alle toeristen weer naar huis zijn. Een glas languedoc wijn. Koken op houtvuur. En daar tussendoor ook nog wat bikerondjes maken. Dat is de focus van het naseizoen.

Trainingsrondjes worden bikerondjes. Motivatie opladen. Motivatie is de basis voor een nieuw seizoen met nieuwe doelen. Nieuwe doelen zijn de basis voor motivatie in een nieuw seizoen. Bikerondjes worden dan weer trainingsrondjes. Dat is de cyclus van het bikeseizoen.

Vóór de winter straks begint sta ik weer te trappelen; worden bikeritjes weer trainingsritjes. Dan lijken  de uren in het trainingsschema te schaars. Dan zijn de plannen voor het nieuwe seizoen klaar. Overgedoseerde bikelust zorgt weer voor een veel te volle bikeagenda. Zo gaat het elk jaar. Want “biking is our passion”.

Ronald

Een goed artikel over doelen voor marathonbikers:  http://www.marathonmtb.com/2014/09/08/goal-setting-for-marathon-mtb-racing/

Seizoen 2014: nog één echte rit te gaan: de Bart Brentjens Challenge. Eens kijken hoe ik me daarvoor kan opladen. We zien het wel.

sportograf-32925947

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s