Craft BIKE Transalp 2014 – We did it!

sportograf-52390406We did it!

Eén van de winnaars zei het: deze Transalp was de zwaarste editie die hij ooit had meegemaakt. De weersomstandigheden maakten het loodzwaar. Voeg bij de 580km / 19200hm ook nog een groot aandeel technische trails en wat heftige klauterpassages bergop, en je hebt een ontzettend zware Transalp. Een Transalp met veel uitvallers. Maar,… we did it!

Wat ons grootste zorgpunt was, bleek uiteindelijk een geweldig belevenis die ons heel veel heeft opgeleverd. Hoe zouden we het samen uithouden in zo’n zware omstandigheden? We hadden nog nooit een teamwedstrijd samen gereden.

Samen het gevecht aangaan met de bergen, het weer, en de andere mixed teams; het bleek zo mooi! Onvergetelijk! We zijn een goed team samen.

Gabbi was sterk! Bergop is haar terrein. Hoe steiler hoe beter. Grote sterke kerels liet ze daar achter zich. Voor mij met mijn zware rugzak bleef steil bergop niks anders over dan me vastbijten in haar wiel. En dan mocht ik nog hopen dat ze in de verte geen ander mixed team zag rijden. Want toen we eenmaal aansluiting hadden met het middenveld, ontmoette ik een competitiedrang die ik van haar nog niet kende.

En knap hoe Gabbi al het technisch vuurwerk heeft doorstaan. Ze is niet de snelste daler, maar rijdt wel bijna alles heel beheerst af.

Niet alles ging zoals we gehoopt hadden. Er was één spelbreker: de hotelservice van HOST. Vreselijk! Die maakte dat we verschillende dagen nauwelijks aan herstel toekwamen. Het slechte weer was er niks bij! Volgende keer boeken we lekker zelf onze hotels, of blijven we gewoon in het camp. Wat zeg ik? Volgende keer?

Het was spannend en zwaar. Maar zo ontzettend mooi! Een prachtige route op eigen kracht over de Alpen, vanuit Beieren naar Garda Trentino.  Een landschap dat elke dag verandert. Alle weersoorten kregen we over ons heen: rillerige natte kou,  broeierige warmte, zondsvloed regens, felle zon, mist en zelfs onweer. Het gevecht tegen de elementen verbroedert. De saamhorigheid tussen de internationale deelnemers is uniek en zorgt voor een fantastische sfeer.

Het ene moment hadden we het moeilijk, het andere moment kende blijdschap geen grenzen. Dat is de Transalp.

Van de 61 gestarte mixed teams zijn we 36e geworden. En dat is netjes in het middenveld, en boven onze verwachting.

We hebben er samen voor gevochten en het is ons gelukt! De Transalp 2014.

Zie hieronder alvast een fotoverslag.  Een uitgebreider verslag van alle etappes en onze ervaringen volgt nog.

 

10 Reacties op “Craft BIKE Transalp 2014 – We did it!

 1. Dag Ronald en Gabby, Proficiat met jullie top-prestatie. Kippenvel bij het lezen van jullie verslag. Wat een heftig en bijzonder avontuur samen! Mooi werk en een beloning voor al jullie trainingsarbeid. Geniet na van de prestatie en vast tot ziens een keer! groet, Jeroen Date: Wed, 30 Jul 2014 20:25:44 +0000 To: jeroen-houben@hotmail.com

  • Dank je wel Jeroen! Het was inderdaad heftig en bijzonder. We kijken alweer voorzichtig uit naar de 2015-editie,..
   Heb je toevallig plannen voor de MH2D? We zullen na de vakantie en het marathonseizoen nog wel de nodige tochtjes plannen. Gaat er zeker van komen!!

 2. Helemaal mee eens wat betreft de hotelservice van Host. Laten we in ieder geval met zijn allen hierover een klacht indienen. Verder hebben ook wij genoten van eerste Transalp. En dit zal zeker niet onze laatste zijn.
  Groeten van Michel, BHW Cycling Team

  • Ha Michel.

   Je hebt gelijk! We moeten het hier met zijn allen niet bij laten zitten. Wij hebben het feedback-formulier van HOST, in ieder geval ook als kopie naar Ley-Events gestuurd. Ik heb hierop nog niks terug gehoord.

   Ik ben overigens nog bezig met twee blogs: eentje met :”ons verhaal” van de etappes,.. en nog eentje met meer algemene Transalp-ervaringen. De belabberde hotelservice krijgt daarin een plek.

   En verder,…we genieten nog steeds na van het Transalp-avontuur!! Wat was het gaaf!

   Groet, Ronald

 3. Mooie pic’s allemaal. Aandachtspuntje voor volgend jaar: Zelfde helm en is het setje helemaal compleet………..
  Verder jammer als het logistieke gedeelte niet loopt zoals het zou moeten, want elke minuut rust heb je nodig en niet bezig zijn met geklooi !!!!

  • Ha Fred,.. precies dat dachten wij ook! We stonden op het punt om nieuw helmen aan te schaffen,.. maar hebben elke euro toch nog maar keer omgedraaid en besloten het niet te doen. Wie weet,.. onze kerstcadeautje over 5 maanden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s