Transalp update – mei

Volgende week start de Bike Four Peaks. Mountainbike stage racing! Daar doen we het voor. Wij verheugen ons hierop; in vier etappes door het hooggebergte van Oostenrijk!

Om nu te zeggen dat we helemaal fris zijn voor deze Bike Four Peaks,.. niet helemaal! Met alle trainings- en wedstrijdinspanning van de laatste tijd sluipt de vermoeidheid ook wel een beetje in de benen. Maar dat is precies de bedoeling van deze periode. Ons hoofddoel ligt wat verderop in het jaar. Dán moeten we goed uitgerust zijn. Sterker nog: we gaan er de dagen vóór de Bike Four Peaks ook nog stevig tegenaan. Enjoying the mountains!

April, mei en de eerste helft van juni is de intensieve opbouwperiode, met de Bike Four Peaks als climax. Daarna nog de Marathon van Rhens. Dan hebben we tot slot nog vier weken om af te bouwen tot de Transalp. Daarin geen wedstrijden meer. That’s it! En hopen dat finetuning en supercompensatie de rest doet.

Ondertussen hebben we ook al wat praktische zaken opgepakt:
– De grote Transalp bikerevisie is gepland. Specialized Concept Store Toma Cycles zorgt dat ook het materiaal in topconditie is.
– De paklijst voor de Transalp is klaar. In de Bike Four Peaks testen we nog even of er alles op staat.
– Gels, repen, energie- en hersteldrank zijn besteld.

Gabbi afgelopen week: “Poeh, poeh! Ik heb slechte benen. Ze zijn echt moe! Geen power meer.” Na afloop blijkt dat ze in dat ene trainingsritje 11 QOM’s heeft gescoord op Strava. Maar het gevoel is herkenbaar, ook bij mij. Ik vind het mooi om dat gevoel na een aantal jaar weer te hebben!

Vermoeide benen? Daar geniet ik van! En het is extra bijzonder om daar samen van te genieten.

Ronald

sportograf-47671730Knipsel_B4P 2014 kaart

Een Reactie op “Transalp update – mei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s