Meerdaagse-basis

Hoch-Sauerland – Werken aan meerdaagse-basis

Een lang Paasweekend is de ideale gelegenheid om te werken aan een meerdaagse basis; perfecte timing met de Bike Fourpeaks en de Transalp in het vooruitzicht! Hoch Sauerland bleek daarvoor ook het ideale trainingsgebied: dicht bij huis, lange schotterbeklimmingen, mooi gebied, en heel veel beschikbare routes. Als je de ogen een beetje dichtknijpt, zie je tussen de wimpers een alpenachtig landschap. Idyllische dalletjes met kletterend water, bergweitjes, skischans, skiliften en berghutten. Wat is het mooi om als Transalpteam samen aan onze meerdaagse basis te werken! Met Gabbi, die ook na dag 4 nog verrekte goede benen blijkt te hebben!

We hadden een strak trainingsprogramma voor deze vier dagen. Dat neemt niet weg dat dit weekend voor ons ook een heerlijk uitje is. Lekker lang genieten van een uitgebreide ontbijttafel. Na de trainingen in de zon met een groot glas weissen bier alcoholvrij. Dat schijnt een isotonische dorstlesser te zijn. En ja, ’s avonds gewoon een glas rode wijn bij een goed bord eten.

Dag 1: Lange D1-training, vlak. Deze training hebben we thuis nog gedaan vlak voor vertrek naar Winterberg. 95km

Dag 2: Lange D1/D2-training met veel klimmen. Een mooie kennismaking met het gebied. Ik zorg elke dag voor een grote extra zware rugzak met veel water en extra warme droge kleding voor twee personen. Bergop rijd ik stukken vooruit. Boven op de “col” heb ik maar heel even tijd voor foto’s want Gabbi zit meestal vlak achter me.
78km / 2200hm

Dag 3: Kortere (3 uurs) D2/D3-training, met in de beklimmingen tegen omslagpunt aan trainen. Bergsprints! Mooie training is dat. Beheerst volgas lange beklimmingen oprijden. Heerlijk!  Hele goede prikkel! 50km/1200hm.

Dag 4: Hele lange D1/D2 training met veel klimwerk als afsluiting. Bedoeling was 6 uur. Maar na 5:30 begon het te onweren. Net op tijd terug bij de auto. 92km / 2300hm.

Verrassend hoe goed Gabbi die meerdaagse trainingen verwerkt. Ook op dag 4 had ze nog steeds  goede benen.  Een dag 5, 6 en 7 hadden daar nog wel bij gekund. Trainingsachterstand door de valpartij? Geloof het niet!

De voorbereiding op onze grote alpenoversteek gaat goed! De komende maanden hebben we nu nog om vanuit het achterveld, dichter bij het middenveld te komen. En dat is pure winst voor ons!

Gabbi gaat binnenkort in de dagen voor de marathon van Riva del Garda nog wat bijtrainen op de hellingen in Arco. Meerdaagse basis alweer. Die marathon gaat dan ook pittig worden! De bikkel.

Ik zal daar alleen korte trainingseenheden vroeg in de ochtend of laat in de avond doen. En dan nog even de ronda extrema van de Riva Marathon meepikken. Maar vakantie vieren met de kids staat voor mij voorop in Arco!

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s