Gert-Jan Theunisse Classic 2014

GJT Classic poosterDit was een uitgesproken weekend voor het begin van de zomertijd: kortebroekenweer. De Gert-Jan Theunisse Classic in de korte broek! Met 115 verrassende mountainbike-kilometers.

Zomertijd

De weersvoorspellingen waren uitstekend! We gaan daarom maar meteen kamperen tijdens dit weekend van de GJT Classic in maart. Met Lenny en Andre The Giant hebben we een aardige camping uitgezocht. Zaterdag ochtend rond 11 uur zijn we er al. Een uurtje later eten we onze boterhammen bij een kop koffie in de zon. Lange broek gaat uit. Korte broek gaat aan. In maart!

Zaterdagmiddag doen Gabbi, Andre en ik nog een rustige duurtraining van een kleine 80 kilometer. Vanuit Aarle-Rixtel rijden we naar de Maas bij Vierlingsbeek. De Maasduinen kunnen we bij wijze van spreken aan de overkant zien liggen. Een 80 kilometerrit zonder hoogtemeters zijn we niet gewend bij ons in de streek. Lekker pedaleren zo.

Uitrusten doen we na afloop in de zon voor de caravan; met een kop koffie, daarna een lemonbiertje 0%. Heerlijk buiten.

Gert-Jan Theunisse Classic MTB

We moeten al vroeg uit ons warme bed; de zomertijd is ingegaan! Ketterende vogels rond de caravan. Buiten is het nog fris zo vroeg. Maar het is overduidelijk: dit gaat een fantastische bikedag worden.

Iets na negenen zijn we compleet en klaar voor de start. Eric, Gertie, Leon, Andre, Gabbi en ik.

Voor Gabbi is dit na de valpartij en blessure haar terugkeer offroad. Die valpartij is haar toch niet in de koude kleren gaan zitten, en vergt nog wel wat werk van de fysio. Maar ze is dolblij dat ze weer voorzichtig buiten op de fiets zit! Binnenkort volgt een nieuwe “Transalp Update”.

We vertrekken met 6, maar rijden ieder ons eigen tempo. Na een korte aanloop komen we al op de eerste single trails terecht. De rest van de route is een 115 kilometer lange aaneenrijging van mooie trailstukjes.

Creativiteit is bij de routebouwers ruim aanwezig! En daar geniet ik van. Ik laat me graag verrassen. Hier bij de GJT-Classic weten ze goed wat mountainbikers leuk vinden. Verschillende keren wordt een aarden wal gebruikt om met een aantal “zwiepers” omhoog en weer omlaag te rijden. Als in een achtbaan!

Smalle bosstrookjes tussen de weilanden worden benut om de afstand tussen verschillende bossen te overbruggen. We komen langs kleine riviertjes in het bos. Langs stille kanaaltjes en waterpoelen.

Soms rijden we door open loofbossen. Het loof laat met dit weer niet meer lang op zich wachten. Dan weer rijden we door een dicht dennenbos slingerend tussen de boompjes. Het parcours ligt er kurkdroog bij en verveelt nergens.

Een boerenerf maakt onderdeel uit van de route. Maar pas nadat we eerst over de grote berg grond gestuurd zijn, die daar toevallig voor de deur ligt.

Bij Overloon staat de poort open naar het terrein van het oorlogsmuseum. Daar is gezorgd voor een verrassend stukje kunst en vliegwerk! Steil heuveltje op, steil heuveltje af, met continue draaien en keren. Hier wordt ik zo blij van als een kind op de kermis. Met al 90 kilometer in de benen hakt dat stukje er wel aardig in.

Met mijn oude teammaat Leon wordt het tempo nog eens flink opgevoerd. We hebben met een gemiddelde van boven de 21km/u over het parcours gereden, met continue scherp draaien en keren, en telkens weer korte sprintjes bergop. Als we weer terug zijn in De Rips is de energietank aardig leeg.

Tot het invallen van de avond genieten we nog van de nieuwe zomertijd. Want morgen begint pas de nieuwe werkweek!

Deze Gert-Jan Theunisse Classic was mooi! De organisatie haalt het onderste uit de kan van wat deze streek te bieden heeft: geen hoogtemeters, maar wel 115 kilometer bikeplezier. De creativiteit van de routebouwers verdient een bijzondere pluim! Ik was in ieder geval blij verrast. Ze hebben hier duidelijk moeite gedaan om er iets bijzonders van te maken. En dat is gelukt! Ik heb genoten van het weekend, en van alle 115 kilometers door de streek bij De Rips.

Ronald

Wat foto’s van de zaterdag:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s