Transalp update maart – soms zit het mee, soms zit het tegen

Tot nu toe verliep de training en voorbereiding op de transalp uitstekend en boven verwachting. Maar het kan natuurlijk niet altijd meezitten.  Vorige week hadden we na een relatieve rustweek weer een opbouwweek in het trainingsschema. Het trainingsprogramma liep nog steeds volgens plan.

Dit weekend waren we actief op twee fronten.

Ronald

Ik had zondag de luxe keuze tussen de toertocht van Gulpen, en de VTT van Sart-Tilman  Met het oog op de komende Alpen-meerdaagsen heb ik de lange Ardennen beklimmingen gekozen boven de korte intervalachtige klimmetjes van het Limburgse Heuvelland. Dat Heuvelland is bovendien mijn achtertuin waar ik toch al heel veel rij.

Het bleek ook een goede zet om de twee ronden met in totaal 98km en 2200hm in Ardennenterrein te rijden. Ik merkte dat ik tijdens de lange beklimmingen in de tweede ronde  toch wat last van mijn onderrug kreeg. Op de kortere beklimmingen heb ik daar geen last van. Niet heel erg, maar toch een signaal om de core-stability trainingen nog wat aan te scherpen de komende tijd!

Gabbi

Gabbi heeft vanwege haar weekendplannen, vrijdag al een lange trainingsrit van 110km gereden. Op zaterdag nog een korter ritje.  Daarna, zondag ligt haar focus weer op bike skills. Ze heeft op die dag nog een laatste specifieke freeride training gepland voor het seizoen echt begint.

Leren doe je met vallen en opstaan. Een tabeljump van Gabbi ging deze keer niet helemaal goed. Gevallen. Iets te weinig focus; een landing op de schouder,  een kapotte helm en een lichte hersenschudding was het gevolg.  Die helm vervangen we, en de pijnlijke gekneusde schouder, en het hoofd hebben even rust nodig. Dat had ook slechter kunnen aflopen!

Om de schouder niet te belasten, kan Gabbi haar trainingen komende week niet op de weg of in het veld doen.  Vastbesloten is ze daarin: “Alle trainingsuren uit het schema werk ik af: desnoods op de Tacx!” Over doorzettingsvermogen gesproken! In overleg met trainer Coen doet ze komende week een deel van de trainingsuren op de Tacx en een deel te voet op de lange trap van de Wilheminaberg.

Gabbi weet er altijd wel iets positiefs uit te halen:
“Focus ontbrak. Ik had bij die jump niet genoeg focus. Leerpunt! Alles ging tot nu toe wel heel erg voortvarend. Een tegenslagje hoort er ook bij, en kan ook niet uitblijven in zo’n lang traject naar de Transalp. Beter hier en nu, dan straks in de Transalp. Focus, focus, focus dus!
En die trappentraining? Daarmee train ik gelijk de loopstukken bergop die in de Transalp zeker ook zullen voorkomen.” 

Voor Gabbi aanstaande zondag dus geen VTT in Eupen. Daar had ze haar techniek nog wat willen bijslijpen. Dat zou niet verstandig zijn voor de schouder. Opmerking van de fysio: “goed genezen doe je maar één keer”. Verstandig dus om niet te gaan. Tacxen en trappen dus in plaats van VTT-en.

Met vallen en opstaan. Vallen gebeurt soms. Opstaan kan ze als de beste, dat teammaatje van mij. Doorzettingsvermogen!

Time to go: 4 maanden.

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s