Compacte hoogtemeters in het Heuvelland

Wie weet ze te vinden?

Vind de meest compacte hoogtemeters in Zuid-Limburg! Ik ben ernaar op zoek. Vorige week kwam ik over de weg tot een route van 76 km met 1327 hoogtemeter. Maar dat moet beter kunnen!

Compacte hoogtemeters over de weg zijn een leuk alternatief voor een MTB-training als je geen zin hebt in bagger. Ook gewoon met de noppenbanden, Of voor een zomeravondrondje op de racefiets.

Dat je voor compacte hoogtemeters het beste rond de Vaalserberg kunt zijn, zal geen verrassing zijn. Daar is het aantal hoogtemeters per helling het grootst. In de eerste 23 kilometer van mijn route zaten al ruim 500 hoogtemeter. Dat waren de meest hoogtemeter-volle kilometers van de route. Hoe verder je van de Vaalserberg af komt, hoe minder snel de hoogtemeters aantikken. De Gulpenerberg bijvoorbeeld, levert maar relatief weinig hoogtemeters op.

Het is niet alleen belangrijk om hellingen met veel hoogtemeters te kiezen, het is ook belangrijk dichtbij de volgende helling te zijn. Ik denk zelf dat mijn route rond Aubel nog wel wat is aan te scherpen. 200 extra hoogtemeters zou naar mijn inschatting mogelijk moeten zijn! Die lange heuvelrug waaraan Aubel ligt, zal vast nog wel ergens extra op- en af gereden kunnen worden.

Vergeet ook niet de verborgen hoogtemeters! Een weg die bergop loopt, maar niet te boek staat als een helling. Het weggetje van Epen naar Sippenaeken is daar een mooi voorbeeld van. Op dit soort weggetjes zijn nog wel wat hoogtemeters bij elkaar te sprokkelen!

Wie weet er meer hoogtemeters in de kilometers te stoppen? Laten we een speciale klimtrainingsroute gaan bedenken!

Spelregels:

  • minimaal 50 kilometer, maximaal 80 kilometer?
  • één rondrit
  • vertrekpunt in Zuid-Limburg
  • elke helling mag maar één keer in de route opgenomen worden
  • onroad route
  • Strava-kilometers en -hoogtemeters zijn uitgangspunt

Het gaat dus nu om wegkilometers. Een uitvraag naar de meest compacte offroad hoogtemeters volgt later nog!

In mijn route zaten 17,46 hoogtemeter per gereden kilometer. Welke creatieve routebouwer weet daar een schepje hoogtemeters bovenop te doen? Laat het me weten!

Ronald

(Ter vergelijk: de Amstel Gold Race wedstrijdroute heeft op Strava 255 kilometer en 3287 hoogtemeter. Dat zijn 12,8 hoogtemeter per gereden kilometer.)

Knipsel_compacte hm's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s