Wilgenweard Wintermarathon, verslagen mannen

Verslagen mannen

Na de witte wintereditie van 2013, had de Wilgenweard Wintermarathon dit jaar meer weg van een voorjaarsmarathon. Het is pas februari, maar het voorjaar hangt in de lucht. Perfecte omstandigheden voor een 100km mountainbikerit! Wat een fantastische dag, wat een geweldig weekend!

Met Jeroen en Eric staan we om 8.30u aan het vertrek in Lemelerveld. Even bijkletsen, en dan gaan we op weg. De eerste kilometers over landweggetjes zijn mooi als warming-up. Dan rijden we de bossen in.

Wat vorig jaar een sprookjesachtige witte omgeving was, is nu sereen groen. Kilometerslange single trails met een hoge funfactor door een prachtige omgeving. Die combinatie maakt mountainbiken mooi!

Het is een interessant parcours met kleine technische verrassingen: een kleine drop, een korte wortelpassage, of een stapel houten stammetjes waar we overheen moeten. Het parcours van 100 kilometer verveelt nergens!
De vele kombochten zorgen ervoor dat de flow er lekker in blijft. Hier hebben ze duidelijk een cursus trailbuilding gevolgd.

Gabbi rijdt heel verstandig haar eigen tempo. Bij de bevoorradingen blijkt ze elke keer weer kort achter de mannen te zitten. We zijn amper gearriveerd bij de warme bouillon, ontbijtkoek en winegums, als Gabbi alweer aan komt rijden. Ze heeft dan maar weinig tijd nodig bij de bevoorrading, en rijdt weer verder. Dat gaat lekker!

Halverwege krijgen we een verbindingsstuk door het open landschap langs de rivier met volle tegenwind. Hier wacht ik even op mijn transalpmaatje. Tegen deze wind kun je je behoorlijk stuk rijden! Samen doorkruisen we de stevige wind tot aan het volgende bos.

Dan heeft Gabbi het zwaar. Maar verrassend genoeg herstelt ze na enkele kilometers weer. Zomaar door de dip heen gefietst! Ze pakt haar oude tempo weer op, en verhoogt dat zelfs nog. Als wij mannen twee minuutjes blijven hangen bij de derde bevoorrading is Gabbi weer opweg.

Ik verwacht haar weer snel in de verte te zien. Ik rij me het snot voor de ogen, maar geen Gabbi meer te zien. Is ze verkeerd gereden? Is ze de weg kwijt? Vanalles spookt door mijn hoofd. Dit kan toch niet? Vlak voor de vierde bevoorrading zie ik haar als een stipje in de verte rijden. Dat gelletje van haar moet een wondermiddel zijn!

Dan wacht ik nog even op Jeroen en Eric, terwijl Gabbi bij de laatste bevoorrading alweer op de fiets springt en doorrijdt. Vanaf hier is het nog maar 12 kilometer; dan weet ik eigenlijk genoeg: die gaan we niet meer terug zien!

En dat gebeurde ook niet meer. Ondanks 12 kilometer volgas in de racemodus, zit Gabbi al lachend op een steen bij het eindpunt in Lemelerveld. De mannen zijn verslagen…

Wat een weekend! Twee nachten in de bedstee van B&B Buitenoosten. Zaterdag was een dagje samen: eerst een lichte duurtraining van 60 kilometer over de wegen van Salland, dan de middag en avond vrij om naar Deventer te gaan.
Lekker en gezond gegeten bij Jackies NYC: de tonijntartaar en gegrilde dorade kan ik aanbevelen!
Zondag de Wintermarathon samen met Jeroen en Eric, met een super gezellige afsluiting van het weekend bij Nunu.
Fantastisch!

Ronald

Wintermarathon 2014 Gabbi en Ronaldwilgenweard eric_Jeroen

4 Reacties op “Wilgenweard Wintermarathon, verslagen mannen

 1. Hoi Ronald en Gabbi,
  Bedankt voor de top-dag, de gezelligheid en het leuke verslag. Jullie zijn een mooi team samen! Jullie hebben laten zien samen meer te delen dan alleen hard te kunnen fietsen: dat maakt een team echt goed! Hartelijke groet en tot ziens.
  Jeroen

  • Ha Jeroen, dank je wel voor jouw mooie reactie! Het was een super weekend, een super rit, en super gezellig. Ik hoop je snel weer te ontmoeten. Tegen die tijd heb je er waarschijnlijk al een mooie nieuwe rol bij gekregen ;-). Succes, en geniet daarvan! Groetjes, Gabbi en Ronald

 2. Hoi Ronald,

  Leuk bericht! Volgens mij beginnen jullie goed in vorm te geraken! Ik had nog een vraagje: welke site raadpleeg jij voor de data van toertochten? Ik zoek eigenlijk nog een goede, complete site.

  Groetjes,

  Joost

  P.s. Tot gauw! We spreken wat af voor het weekend vd 16 e! Ik ga de 9e of naar spa of naar brabant! Spa spreekt me wel erg aan!

  Date: Mon, 24 Feb 2014 19:54:15 +0000 To: joostknibbeler@hotmail.com

  • Hi Joost,

   De site die ik het meest raadpleeg voor de kalender is die van de belgen: http://www.bikers.be Voor de Nederlandse kalender is http://www.mtb-you.nl redelijk volledig. Marathonwedstrijden vind je hier: http://users.skynet.be/ivandh/marathon2005.htm
   Wat het weekend van 9 maart betreft: is rustweekend, toch wel belangrijk met het zware programma in het vooruitzicht. Maar denk eraan om de korte zaterdagtraining te verplaatsen naar zondag. Zodat we misschien toch de kortere (45km variant) in Spa kunnen rijden. Wat rustiger aan, en wat meer aandacht voor de techniek. Daarna een terrasje in Spa. Laat dat nog even afhangen van de weersvoorspellingen.

   De 16e maart: Sart Tilman met aanvullende duurtraining spreekt me het meest aan: langere beklimmingen en rotsbodem. Spreken nog wel wat af voor dat weekend!

   Groetjes, Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s