Transalp update – nog 6 maanden

Knipsel_Logo Transalp

Januari-update

We zitten inmiddels op 5 trainingsdagen per week.

Maandag tot en met vrijdag:1x spinning, 1x buiten (souplesse in hf zone), en 1x tacx (krachttraining, intervallen).

Zaterdag: Ieder onze eigen MTB D2-training.
Deze doen we zoveel mogelijk in het terrein. Vooral voor Gabbi met wat minder jaren  ervaring erg belangrijk om zoveel mogelijk routine op te bouwen. Bij extreem natte omstandigheden in Zuid Limburg, zoeken we de zandgronden van Brabant of Belgisch Limburg op. Een ander alternatief is om de D2 training over de weg te doen, en daarbij zoveel mogelijk hoogtemeters per kilometer te verzamelen. Want ook hoogtemeters zijn belangrijk; daarvan komen we straks in de Transalp ruim 19.000 tegen. Een afwisseling tussen het een en het ander werkt het best, en is het leukst.

Zondag: Onze gezamenlijke D1 training. En die slaat altijd lekker aan, na de stevige training van zaterdag. Meestal een vlakke rit met onze mountainbikes over de weg.

We werken er ook aan om als biketeam goed samen te werken. Voorlopig nog tijdens de D1-trainingen. Het zit toch erg in de genen van een biker om individueel zo hard mogelijk te rijden. Ook bij mij. Tijdens de Transalp kan dat niet. Daar moeten we als team het maximale presteren. Inmiddels heb ik een soort switchknop in mijn hoofd ontwikkeld: solo/team. En die begint te werken!

We draaien lekker als team. Bergop gaat Gabbi voorop om het tempo te bepalen. In vlakke delen of bij tegenwind ga ik voorop en kruipt Gabbi in mijn wiel. Gabbi geeft aan wanneer het harder kan, of wanneer het te hard gaat. Mooi! Het begint automatisme te worden.

Ik ben verbaasd over de conditie-boost die Gabbi heeft gemaakt de laatste twee maanden. En we zitten nog in de winter! In onze training samen, houden we een aardig D1 tempo aan. Gabbi komt gedurende de rit steeds meer op stoom: een diesellocomotiefje. In haar lage hf-zone ontwikkelen we toch een goed tempo. Met het duurvermogen zit het helemaal goed. En het tempo groeit nog steeds elke week.

Gabbi gaat bovenop de reguliere trainingen nog twee freeride trainingen volgen. Dat zal in maart zijn; voor het echte seizoen begint. Deze powerwoman laat blijkbaar niks aan het toeval over.

Deze winter hebben we tot nu toe geluk met het weer. Het weer is zacht, en dus heel geschikt voor lange ritten. We houden er ook rekening mee dat die luxe er niet de hele winter zal zijn. Er komen zeker nog koude en natte dagen waarop 4-uurs ritjes niet erg zijn aan te bevelen.

Tot nu toe liggen we prima op schema. Over enkele weken is de conditietest gepland bij Coen van Topvorm.com Daar zal blijken hoe we de winter doorstaan hebben. En dan duurt het niet meer lang voor het seizoen langzaam op gang komt.

En hier is het om te doen:

Knipsel_HP 1e etappeKnipsel_HP 2e etappeKnipsel_HP 3e etappeKnipsel_HP 4e etappeKnipsel_HP 5e etappeKnipsel_HP 6e etappeKnipsel_HP 7e etappe

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s