Toertocht Lommel-Kattenbos, 25 januari 2014

Als het bij ons in het Mergelland een grote modderbende is, zoeken we graag de zandgronden op. Afgelopen zaterdag in Lommel-Kattenbos waren de omstandigheden perfect!

De weersvoorspellingen voor het weekend zagen er eerst helemaal niet zo goed uit. Maar uiteindelijk bleek het toch schitterend winterfietsweer. Niks staat ons in de weg om gewoon onze trainingsuurtjes te maken voor de Transalp.

Met Leon en Gertie zijn we om 9 uur bij het vertrek in de plaatselijke voetbalkantine van Lommel-Kattenbos. Het is er niet heel erg druk. Dat heeft zeker te maken met de ruime starttijden; je mag hier nog tot 14.00u starten! Ik las dat er gespreid over de dag toch nog 1100 deelnemers waren.

Een bezoekje aan deze streek en deze toertocht is de moeite waard. Nauwelijks verharde stukken, meer wel heel veel single trails. Een mooie en interessante route die in perfecte conditie was. Met stukken die soms op een achtbaan leken. Scherp draaien en keren, hellinkje op, hellinkje af. Enkele korte stukken met mul zand vragen ook om aangepaste rijtechniek. Een speeltuin voor grote mensen. Erg leuk allemaal, en goed voor de stuurvaardigheid.

De spreiding van de vertrektijden biedt nog een ander belangrijk voordeel: een tweede ronde. Eén rondje van 40km is eigenlijk wat te kort om de beoogde 3 uurtjes uit het trainingsschema te halen. De dames gaan voor een extra 20km ronde, de mannen voor een volledige extra ronde. De tweede keer met wat meer parcourskennis om de vele bochten nóg wat scherper aan te snijden dan in de eerste ronde.

Twee volwassen mannen die jagend over het parcours, bij elke kleine hobbel in het pad een vreugdesprongetje maken met de fiets. Is dat normaal? Hier in Lommel-Kattenbos wel.

Ronald

Knipsel_lommel-kattenbos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s