Toertocht Valkenswaard, 12 januari 2014

Kort verslag

Een MTB-gebied dat we nog niet  kennen, en een ritje met Transalp-2008 teammaat Leon en Gertie. Twee goede redenen om vanuit Ransdaal af te reizen naar Valkenswaard.

Het vriest! Als we langs de Dommelsch bierbrouwerij rijden, geeft de thermometer -1,5 graden aan. Op een aangevroren grasveld parkeren we de auto. We zijn een kwartier te vroeg, maar Leon en Gertie zijn er al. “Scan & Go-inschrijven en we zijn op weg. Er hangt een dunne mistsluier over het Brabantse landschap. De winterzon hangt laag. Het belooft een mooie rit te worden!

Leon en ik hebben een hoop bij te praten onderweg. Maar we houden er zo een tempo op na, dat dit maar ten dele lukt. We komen nogal wat single trails tegen, en daar is bijpraten niet zo  handig. Vanaf de kop naar het achterwiel,of omgekeerd lukt bijpraten ook niet zo goed.

Veel etapperaces hebben we samen gedaan, Leon en ik. Meerdere keren Chemins du Soleil toen dat nog een teamrace was. Transalp. Dan raak je redelijk op elkaar ingespeeld. Bij Leon durf ik op één duimlengte achter zijn wiel, fullspeed een onoverzichtelijke trail op te rijden. Blind vertrouwen. Het is weer als vanouds. Zo ging het toen. Zo gaat dat nu. En dat is mooi!

Het is genieten deze rit. Om en om op kop in een lekker hoog tempo. De bevoorradingen slaan we over. Dat is niet nodig voor die 50 kilometer. Ik ken de streek niet, en wordt verrast door mooie single trails door het natuurgebied langs de Dommel ten zuiden van Valkenswaard. De ondergrond is droog en aangevroren. De lage zon, de mistsluiers, en de bomen vormen samen een mystiek geheel. Een betoverend spel van zonnestralen. Wat een winterdag!

Als het eindpunt al in zicht is, krijgen we nog een lus over het circuit van Valkenswaard. Daarin zitten wat korte klimmetjes om de benen te prikkelen. Dan een korte finale met wat leuke slingerpaden door het bos.

Mijn MioCyclo geeft 48 kilometer aan als we weer bij de auto zijn. Snel droge kleren aan, en verder houdt de winterzon me warm totdat Gabbi en Gertie binnenkomen. Wat een heerlijke winterdag! Als vanouds.

Ronald

 

 A2A2C88A9ED4F102CC65(1)36C2D406A6D4F2BC96FB(1)Knipsel TT Valkenswaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s