Ziel en zaligheid

Muziek geeft wat extra’s aan een trainingsrit. Ik laat me onderweg graag verrassen. De Shuffle functie van de Ipod verrast me met muziek. De Surprise-Me functie van de Mio Cyclo verrast me met een route. Soms zorgen die twee samen voor bijzondere momenten. Speed up, speed up! Mijn ziel en zaligheid.

Tijdens mijn rit naar Val Dieu heb ik al van alles gehoord. Foo Fighters, Queens of the Stone Age, Faith No More, Triggerfinger. Lekkere doortrapmuziek. Het is prima fietsweer vandaag. Wel met een stevige wind.

Op mijn eigen richtingsgevoel rij ik richting Val Dieu. Het is kersttijd! In elk dorp staat wel een kerststal. Langs het riviertje Berwinne zie ik sporen van bevers. Ik volg het riviertje tot in Val Dieu; een mooie weg. Voor de deur van de abdij staan grote pallets met het Val Dieu trappisten bier klaar voor de feestdagen.

Het heeft verder niks met dat trappistenbier te maken, en ook niet met de Abdij, maar het richtingsgevoel laat ik vanaf hier over aan mijn Mio Cyclo. Ik geef de Mio opdracht om een route te bedenken van Val Dieu naar huis; niet de kortste weg terug naar huis, maar graag een route van minimaal 40 kilometer. Surprise me! Ik laat me verrassen!

Mio stuurt me naar Aubel. Mijn oortjes nog steeds in. De shouffle van de Ipod nog steeds aan. De weg loopt eerst omhoog. Daarna over een grote brede weg bergaf. Lang bergaf. In mijn oor klinkt dit nummer. Oh man! Vleugels!

Brede weg, licht bergaf. Flauwe bochten. Naar links, naar rechts. Rugwind schuin van achter. Op te teller 45km/u. Die bassline in dat nummer stuwt me op. Ik pak de cadans. Speed up, speed up! 46, 47, 48, 49, 50, 55 kilometer per uur. De muziek klinkt zo hard in mijn oren, dat ik het zoemen van de noppenbanden niet hoor. Heb ik nog een tandje over? Even kijken. Eentje! Klik, tandje erbij. Die bassline, dat ritme. Speed-up! Oh man!

Thuis zag ik op mijn Mio Cyclo een maximale snelheid van ruim boven 70 kilometer per uur op de noppenbanden. Muziek doet wat! Ziel en zaligheid op de fiets. En dat in deze kersttijd.

Prettige feestdagen allemaal!

Gabbi & Ronald

Knipsel_ziel en zaligheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s