MTB planning 2014

Mijlpalen

De mijlpalen voor seizoen 2014 staan! De aanloop naar de Transalp is gepland. Voor de “na-transalpse” periode plannen we later nog wat.

Het zwaartepunt in de trainingsopbouw komt natuurlijk te liggen in de maanden apri, mei en juni. Met daarna een korte rustperiode voor het seizoenshoogtepunt in juli.

Bij deze trainingsopbouw worden we ondersteund door Coen van Schijndel van Topvorm.com. Dat doen we al jaren zo, en dat bevalt ons goed. Coen overziet de lange termijn, en voorziet ons van passende trainingsschema’s en tips. Een passend trainingsschema is nog niet zo makkelijk met twee opgroeiende kinderen, twee drukke banen, en  partners die beide graag fietsen. Beschikbare trainingsuren zijn schaars, en daarom moet elke trainingsuurtje raak zijn. Geen gepruts,..maar to the point, zonder de bikefun uit het oog te verliezen. Daarvoor hebben we Coen.

Bij de keuze van marathons en andere ritten hebben we natuurlijk rekening gehouden met de opbouw voor de Transalp. Aspecten die bijzondere aandacht krijgen: algemeen duurvermogen (natuurlijk!), lange beklimmingen, meerdaagse inspanning, en niet te vergeten ook XC-techniek dat voor Gabbi nog een aandachtspunt is.

Zie hieronder het overzicht. Alle ritten hebben een hoog fungehalte. Daarop is één uitzondering: de Kellerwald Marathon! Drie dezelfde rondjes van 40 kilometer en 1000 hoogtemeter zijn niet leuk. Zo vroeg in het seizoen heb ik daar in het Kellerwald ook nog nooit goed gepresteerd. Maar het is wel altijd een breekpunt in het seizoen dat ik nodig heb om de lange afstanden te kunnen verdragen. Het levert me de wedstrijdhardheid op, waar ik de rest van het seizoen van profiteer.

Bijzonder is dat we in 2014 niet kiezen voor de Raid des Hautes Fagnes, maar voor de marathon in Rhens op dezelfde datum. Nieuw voor ons in de kalender is de marathon van Emmershausen.

Na de zomervakantie plannen we nog wat marathons. Het zou natuurlijk leuk zijn als we de goede vorm die we dan ongetwijfeld hebben, nog eens kunnen laten zien in enkele marathons.

Programma 2014

 • 23 februari: Wilgenweard Winter Marathon 100km (duurvermogen)
 • 16 maart: Specialized Mtb Tocht Gulpen 75km (duurvermogen,  herstelvermogen)
 • 30 maart: Gert-Jan Theunissen Classic  115km (duurvermogen)
 • 6 april: Groesbeek Marathon, 105km
 • 13 april: Kellerwald Marathon 120km (duurvermogen, lange beklimmingen)
 • 18 april t/m 21 april: Trainingskamp Pasen 4 dagen. Lokatie nog te bepalen. (Trainingen gericht op meerdaagse inspanning, lange beklimmingen, en XC-techniek.)
 • 3 mei: Bike Marathon Riva del Garda 93km. (Lange beklimmingen, alpine omstandigheden, XC techniek)
 • 18 mei: Marathon Emmershausen 105km (Duurvermogen, snelheid, lange beklimmingen)
 • 29 mei t/m 3 juni: Trainingskamp Leogang,  direct voorafgaand aan Bike Four Peaks. (Trainingen vooral gericht op techniek. We zullen daar ook gebruik maken van de bergbanen omhoog. Daarnaast lange beklimmingen, en meerdaagse aspect extra aandacht geven.)
 • 4 juni t/m 7 juni: Bike Four Peaks, 4 etappes, 275km. (Meerdaags full power, lange beklimmingen, alpine omstandigheden.)
 • 22 juni: Marathon Rhens 100km. (Duurvermogen, snelheid, test)
 • 20 juli t/m 26 juli: Craft Bike Transalp, 7 etappes,  600km / 19000hm. (Als mixteam. Gabbi’s eerste Transalp. Doel: uitrijden.)
 • Nazomerwedstrijden nog te bepalen.

Ronald

2 Reacties op “MTB planning 2014

 1. Ik zal ook een aantal ritjes ervan rijden. Hoop dat de 220 vd salzkammerguttrophy gaat lukken met mijn vrije dagen! Ik wil hraag de iron bike rijden, maar dat komt waarschijnlijk niet met onze vakantie samen uit helaas! Ik weet trouwens een heel leuke camping in Groesbeek! 6 april hebben we vrij. Weet jij al wanneer de inschrijving is?

  Gr,

  Joost

  P.s. Tot de 28 e en misschien zondag?

  • Klinkt goed Joost! 220 Salzkammer zal ik niet snel in mijn planning opnemen. Daarvoor kan ik echt niet genoeg trainingsuren maken.. Respect!! Ironbike,..de 8daagse, (er bestaat ook een 1-daagse in Ischgl ) staat wel nog op mijn lijstje. Beetje Chemins du Soleil-style,..maar dan meer dagen en langere dagen. Heftig! Die campingtip in Groesbeek zie ik graag tegemoet. Tot snel Joost!! Wellicht 28e.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s