Craft Bike Transalp 2014 – Op de planning!

Gabbi en ik gaan de Transalp rijden! Mijn laatste Transalp is alweer 5 jaar geleden. Voor Gabbi is het een lang gekoesterde wens om ook een keer de Transalp te rijden. Maar wie wacht tot de omstandigheden perfect zijn, wacht vergeefs. Omstandigheden zullen nooit perfect zijn. We gaan dus! Hoofddoel voor 2014: Craft Bike Transalp!

Gabbi en ik als mixteam in de Transalp 2014. Is het verstandig om samen met je echtgenote aan zo’n avontuur te beginnen?  Zoiets vraagt om crisis! Dat heb ik al vaak gehoord.

We zijn dus gewaarschuwd! En we hoeven er ook niet omheen te draaien: ik zal tempo moeten inhouden. Dat is ook niet vreemd: ik heb meer ervaring, meer trainingsjaren, en ben een man.

Ik had ook samen met een conditioneel gelijkwaardige teammaat de Transalp kunnen gaan rijden. Dat had zeker gekund. Dat heb ik al twee keer eerder gedaan. Dan had ik vol voor het klassement kunnen gaan. Dat lag misschien voor de hand, want die Transalp-race-kriebels heb ik nog steeds.

Maar dat doe ik niet. Gabbi en ik gaan samen als mixteam.

We gaan niet voor een topklassering in het klassement. We gaan ervoor om na 7 etappes samen de finish te halen in Riva del Garda. Dat wordt het enige doel. Liefst ergens in de ruime middenmoot bij de mixteams. Een beetje op tijd over de finish komen is mooi meegenomen, maar geen doel op zich. Dat zou ons wat meer tijd geven om te herstellen voor de volgende etappe, te genieten van de Transalp, en alles daaromheen.

Gabbi gaat gedoseerd over 7 etappedagen het maximale uit de race te halen. Ik pas mijn tempo aan. Maar let op! Ik krijg daarvoor extra werktaken!

Ik draag de rugzak voor twee personen. Ik zet Gabbi uit de wind. Ik word waterdrager, gelletjesaangever, fietspoetser, fotograaf, GoPro-camaraman en masseur. Dat wordt dus afzien! Ook voor mij.

Waarom ik dat doe? Gabbi verdient dat gewoon! Ik weet waarom. En omdat ik de Transalp fantastisch vind! We verheugen ons enorm op het Transalp-avontuur 2014!

Stap één is gezet: we zijn ingeschreven voor de Bike Four Peaks 2014. Deze 4-daagse in de Alpen is een ideale voorbereiding op de grote Transalp.

De tweede stap: inschrijven voor de Transalp! 10 december, klokslag 12 uur gaat de inschrijving open. Lukt het ons om een startbewijs te bemachtigen?

Op deze website kun je de komende maanden onze voorbereidingen en aanpak volgen, als mixteam opweg naar de Craft Bike Transalp 2014.

Ronald

Oude verslagen en foto’s: zie HIER

Knipsel TA logo

20x30-EFA0548

3 Reacties op “Craft Bike Transalp 2014 – Op de planning!

  1. De enige crisis die er kan ontstaan is……… Dat je de Trans-Alp hierna vaker moet gaan rijden….als je hem aan het rijden bent denk je.. Nooit meer en bij de finish ben je al aan het plannen voor de volgende….. Suc6

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s