Op drie fronten

Bikeweekend: TT Maasmechelen, VTT Vaux sous Chevremont, en XC-training.

In het dagelijkse leven zijn zoveel dingen die belangrijk zijn en die aandacht verdienen. Werk, gezin, familie, klusjes, huishouden, noem maar op. Het is altijd de kunst om trainingsritjes netjes in te passen tussen alle andere belangrijke dingen. En dan is er een weekend waarin maar één ding belangrijk hoeft te zijn: biken! Een bikeweekend op drie fronten.

Toertocht Maasmechelen
Vaak zijn de trainingsmogelijkheden op zaterdag wat beperkt voor mij. Dan krijgen de kidstaken prioriteit. Deze zaterdag is het anders. En dan is het leuk om met Gabbi en een groep vrienden een toertocht te doen. De toertocht van Maasmechelen.

Een hele aardige toertocht over vertrouwde paden hier in de streek. Kriskras over de Mechelseheide. Geen terrils meer zoals vroeger. Die blijken tegenwoordig niet meer toegankelijk te zijn voor mountainbikers. Daarvoor in de plaats krijgen we een grindgroeve als afwisseling op de heidetrailtjes, en komen we nog langs Filty Trails.

In deze toertocht tref je geen technische hoogstandjes aan. Wel veel leuke slingerende single trails. Een leuke vriendelijke, en goed georganiseerde tourtocht!

Deze tocht krijgt ook jaarlijks bezoek van  renners uit het profpeloton. Deze keer werden in ieder geval Vansummeren en Bakelants gesignaleerd onder de douche.

VTT Vaux sous Chevremont
Zondag is er een tocht met een heel ander karakter. Ardennenterrein. Op een steenworp van de stad Luik. Samen met Paul laten ik me verrassen wat de tocht dit jaar in petto heeft. En ik moet zeggen dat we niet teleurgesteld werden! Dit is mountainbiken! Zo is het bedoeld!

Na wat mooie trails langs de hellingen van de Vesdre draaien we af en steken we over naar het dal van de Ourthe. De trails bestaan hier vaak uit keien of leisteen-schilfers. Op grasstroken is het een mooie glibberoefening op de fiets.

Een kort stukje langs de snelweg vergeten we snel, want kort daarna krijgen we weer opnieuw fantastische onbekende trailstukken aangeboden. Smalle rotspaden door enge beekdalen. Kloofachtig, en sprookjesachtig mooi. Rijtechniek wordt op de proef gesteld: smalle trails met rotsen, keien, boomwortels en glibberige ondergrond.

Vanaf de Ourthe moeten we weer terug de berg op. Daarna dalen we via een mooie zigzagtrail af tot aan de oevers van de Vesdre bij Chaudfontaine. Niet ver daar vandaan ligt Vaux sous Chevremont, het startpunt.

Un grand chapeaux pour la organisation! Deze route was magnefique en technisch behoorlijk uitdagend! Een parcours met lekkere scherpe kantjes. Echt de moeite waard!

Eén teleurstelling kreeg ik wel te verwerken. In de laatste zigzag afdaling plofte de lucht uit de Rockshox Reba vork. Zo hard dat zelfs de rubber afsluitingsringen met spons en al eruit vlogen. Pas 8 maanden oud, en alleen nog maar gebruikt als tweede fiets: een garantiegevalletje lijkt me.

XC-training
Wat Gabbi oppakt, pakt ze grondig op! Zo ook haar MTB-vaardigheden.Terwijl ik aan het ploeteren ben in Vaux sous Chevremont, volgt zij een XC-training bij Mikeys Bike Adventures. Terug kwam ze met een pak (ge)leer(de)punten op het gebied van XC-vaardigheden en fietsafstelling. En met een berg enthousiasme. Zoveel dat ik zelf nu ook serieus overweeg om een clinic te boeken bij Maichel Lemmens. Er valt altijd wat te leren!
Serieuse tip van Gabbi: www.mikeysbikeadventures.com.

2014
En inmiddels is een aantal belangrijke knopen doorgehakt. De ambities voor 2014 zijn duidelijk! “Biking is our passion” wordt volgend jaar wat verder toegespitst: “Stageracing is our passion”. Binnenkort meer!

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s