Intermezzo,..tussen rijstevlaai en entrecote

Een dag die begint met rijstevlaai, en eindigt bij de grill en het haardvuur, met daartussen een 5-uurs trail-intermezzo. Dat zijn fantastische dagen! Zo’n dag was het zondag.

Tijdens de Raid Chemins du Soleil in mei, hadden we dit al afgesproken met Paul en Joep. Dan wordt het herfst, is het marathonseizoen afgelopen, en komt de tijd dat het er eindelijk van gaat komen.

In de herfst is het mooi biken! Off-season leuke ritten maken op de mountainbike. Mooie technische trails met de geur van de modder en rottende bladeren. Bij een laagstaande zon en wolkensluiers boven de heuvels. Door de kalende bomen komen vergezichten vrij, die ’s zomers onzichtbaar blijven. Dit is genieten!

Ik ben daardoor afgeleid: het trainingsschema verlies ik vandaag een beetje uit het oog. In het eerste stuk zit ik te hoog in mijn zone. Daarna kom ik weer netjes afwisselend in zone D1/D2. Wat meer D2 dan D1, moet ik zeggen. Maar wat wil je met Aachenerwaldtrails onder de wielen?  Dit was een ontzettend mooie en gezellige trailrit met Paul en Joep. Met zo’n 68 kilometer en 1400 hoogtemeter over de mooiste paden van het Aachenerwald.

Na zo’n mooie rit hoort in deze tijd van het jaar een knapperend houtvuur! Dat vuur brandt al als we net voor donker thuis komen in Ransdaal. Gabbi heeft het vuur alvast aangemaakt. Die baalt enorm van een griepje. Met het oog op het komende seizoen een verstandige beslissing om nu eerst te zorgen dat die goed overgaat. Zeker nu het toch aardig fris begint te worden.

Gabbi en Darik zitten al gezellig bij de haard. Wij gaan douchen en schuiven dan ook aan bij het vuur. De grill kan aan!

Met goed gezelschap bij een knapperend houtvuur. Na de geur van modder en rottende bladeren, is het nu de geur van gegrilde entrecotes, gepofte aardappelen en gegrilde groente. Niks gezelligers dan dat na een 5 uurs trail-intermezzo!

Ronald
Knipsel 17.11.2013 STRAVA

4 Reacties op “Intermezzo,..tussen rijstevlaai en entrecote

 1. Zondag in de kou 90 km gereden (Gertie 80)
  Op de zaterdag al 105km. Een weekend van 195km in die kou is niet goed voor me. Gertie ook al aan het klagen. Nog 2 weken en we zitten weer in de tropen. Als we terug komen eind december is de winter al op de helft.

  • Hey Leon, dat zijn de betere vooruitzichten! Maar ben bang dat de winter einde december pas goed gaat beginnen. Als je toch nog zin hebt om een stukje door de kou te gaan fietsen: zaterdag ga ik de TT van Maasmechelen rijden, en zondag wil ik naar de VTT van Vaux sous Chevrement (Vaux tussen de geitenbergen). Aardig Ardennenritje vlak voor Luik. Gabbi gaat die zondag een speciale MTB-techniek clinic doen bij Michael Lemmens, en gaat dus niet mee naar Vaux.

   • Hoi Ronald, het was inderdaad een fantastische dag. Met een prima verzorging!
    Morgen ga ik ook richting de geitenbergen. Hoe laat ga jij die kant op?

 2. Hey Paul, Ik denk dat ik rond 9:15 vertrek hier,..en rond 10.00u daar zal zijn. Ik zwaai Gabbi nog even uit voor haar clinic. Ik kan je ook oppikken in Gulpen. Ik ga morgen met de kleine auto, is een beetje behelpen met twee fietsen,..maar zou moeten passen. Of ga je als bikkel op de fiets naar Vaux? 😉 Laat me eventueel maar even wat weten.per mail of tel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s