Waterfront

De komende maanden maken de D1-trainingen een belangrijk onderdeel uit van de trainingsschema’s. Trainingen in de lage hartslagzones als basis voor het komende seizoen. Hoe breder die basis, hoe hoger de piramide die er later op past. Basis! Door weer en wind.

Welke richting ik ook kies, vanuit Ransdaal kom ik altijd hellingen tegen die de hartslag omhoog jagen. Maar ik heb nu een richting ontdekt waar het aantal hoogtemeters minimaal is.  Een paar heuveltjes over en dan in een lange afdaling het Maasdal in, de brug over, naar de andere kant van de grens. Daar in de buurt van Maasmechelen liggen kilometerslange fietsroutes zonder hoogtemeters van betekenis. Ideaal voor D1-trainingen in de cruisemodus!

Bij dit soort trainingen vind ik het wel prettig om de Ipod mee te nemen met wat muziek. Het navigeren kan ik overlaten aan mijn Mio Cyclo. De Mio Cyclo navigeert me over stille fietspaden door de bossen van de Hoge Kempen. Daar is het weer heel anders dan het weidse uitzicht op de dijk langs de Maas,  of in de verrassend oude dorpskern van Rekem met de kasseistraatjes.

De weersvooruitzichten waren niet gunstig. Als ik vertrek is het nog droog, maar uit voorzorg trek ik toch alvast mijn regenjas aan. De Specialized Defrosters gaan  zorgen voor warme voeten. Wie doet me wat?

Van de eerste heuveltjes kom ik lekker op temperatuur. Aangekomen in het Maasdal begint het te regenen. Eerst wat kleine druppels. Daarna een flinke plens. Anderhalf uur lang plenst het. Uit mijn oortjes klinkt Waterfront van de Simple Minds! De shuffle van de Ipod doet zijn werk. Waterfront, terwijl deze simpele ziel helemaal alleen in de stromende regen door de bossen van de Hoge Kempen fietst. Wie bedenkt dit?

Onder mijn regenjack is een aangenaam microklimaat ontstaan. Koud krijg ik het niet. Ondanks de regen is het aangenaam fietsen hier. Uiteindelijk navigeert de Mio me weer de bossen uit. De route loopt nu langs oude kanalen met hier en daar bouwsels uit vervlogen tijden.

De regen is opgehouden. Er staat nu zelfs een waterig zonnetje aan de hemel. Alive and Kicking van de Simple Minds op de Ipod…. Het waterfront doorstaan, en nog helemaal Alive and Kicking! Deze simpele ziel wordt daar erg blij van!

Inmiddels ben ik terug op bekend terrein; Mio Cyclo heeft zijn navigatie-werk perfect gedaan, ik schakel weer over op mijn eigen navigatie. Langs Maastricht rij ik via het Geuldal  terug richting Ransdaal. De weg van de minste weerstand voor deze D1-training.

Daarvan zullen nog vele uren volgen de komende maanden!

De plannetjes voor het seizoen 2014 zijn bijna klaar, de laatste knoopjes worden doorgehakt. We hebben grote plannen. De basis kan daarom niet breed genoeg zijn! Alive and Kicking!

Ronald

Knipsel Hoge Kempen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s