Het katholieke zuiden

Soms gebeurt het gewoon. Niet vaak. De vorige keer is alweer jaren geleden.

Een mooie uphill trail. Een geheim trailtje! Een trail van het soort waar het beter is dat er niet teveel mountainbikers komen. Niet helemaal legaal namelijk. Een prachtig stukje, en biketechnisch leuk uitdagend. In de vroege ochtend wil ik hem nog wel eens stiekem rijden.

In deze tijd van het jaar is het pad wat dichtgegroeid. Er zitten stenige stukken in. Boomwortels en diep uitgesleten geulen. Die zorgen voor technische uitdaging.

Oh! Wat een heerlijke ochtend! Na de vervelende regenrit van gisteren is het vandaag heerlijk bikeweer. Lente kriebels in de nazomer! De zon komt net op.  Het gras en de struiken zijn nat en zorgen voor frisse kuiten. In de dalen hangt een deken van wolken waar je van boven over uitkijkt. Hemelse omstandigheden voor dit geheime, niet  legale trailtje!

Maar God straft onmiddellijk hier in het katholieke zuiden: Een scherpe steen kerft een flinke scheur in mijn Specialized Fast Track achterband. De latex spuit uit de band. Dat is lang geleden!

Daar sta ik dan! Met mijn gescheurde band op het niet legale pad! Het pad is diep uitgesleten en verscholen in de omgeving. Niemand kan me zien. In een snelle actie leg ik een binnenband om het wiel. Pompen en rijden maar!

Jarenlang heeft er een lap rubber in mijn rugzak gezeten als noodreparatie voor een gescheurde band. Jarenlang heb ik dat niet nodig gehad! Uiteindelijk is die uit de rugzak verdwenen. Het moment waarop, kan ik me niet meer herinneren.

Het vervolg van mijn ritje duurt een kilometer of 15. Kilometers waar ik weer met volle teugen van geniet. Na de keienafdaling bij Camerig ontstaat er een soort kerstbal naast de band. De binnenband puilt als een duivels zwart ballonnetje door de scheur  naar buiten.  Een knal, en mijn enige binnenband is kapot. God straft wederom: incompleet reparatiemateriaal!

Engel Gabriel houdt ook van mountainbiken! Ze rijdt op dit moment ergens op haar mountainbike door de bossen in het katholieke zuiden. Zou mijn reddende engel mobiel bereikbaar zijn?

“Hey Gabbi! Ben je toevallig in de buurt van Camerig? Kun je even een reserveband langsbrengen?” 

Ronald

 

En er waren trouwens meer zonden op deze zondag!  s’ Middags waren we aanwezig bij de hopfeesten in Reijmerstok.

IMG_9312

2 Reacties op “Het katholieke zuiden

  1. Ja ik ken het gevoel! Soms heb je een dergelijke dag met lekrijden, maar die dagen zijn wel minder frequent met latex. Het belooft in elk geval droog weer te worden komend weekend!! En de week erna misschien ook wel! Ik ga waarschijnlijk vrijdagmiddag met de fiets naar Noorbeek. Cynthia gaat met goed weer ook al donderdagavond of vrijdagochtend. Als jij ook met de fiets gaat, kom ik via Ransdaal!

    Ciao

    • Hey Joost en Cynthia, wij komen vrijdagavond pas. Ouderavonden op school, sportclubjes van de kids,..en tussen door ook nog even bij Toma Cycles langs…. Blij als het vrijdagavond is! Verheug me al!!
      CU

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s