Buiten op de Oosterberg

Naar buiten! Met het najaar op komst voel ik die drang alleen maar meer. Misschien krijgen we binnenkort wel een lange periode met slecht weer. Je weet het niet. Naar buiten dus!

Kampeerspullen inpakken, bikes inladen, kids mee, en 15 kilometer verderop een klein kampement opslaan. Zo ging het afgelopen weekend. Samen met André & Lenny en Joost & Cynthia. Dat staat garant voor veel bike-talk, een mooie biketour, en een hoop gezelligheid,…BUITEN!

Plaats van bestemming was Camping Oosterberg bij Epen. Aan de rand van het Bovenste- en Onderste bos. Met over het Geuldal heen uitzicht op het Vijlenerbos en wat verder het Aachenerwald. Uitzicht ook op kasteel van Beusdael. En op een steenworp van het Schweibergerbos. Een fantastische plek op amper 15 minuutjes van thuis.

Al snel zitten we met koffie en wafels onder de appel- en perenbomen en is er een hoop te vertellen.

Met André als gids gaan we een drieuurs MTB-rondje maken. Hij weet heel wat insidertracks te vinden. Ook de hoogtemeters weet hij te vinden. Het werd een rondje van het soort waar je nog een hele tijd van kunt nagenieten. Een route met hoog technische gehalte, door de bossen rond Epen en een stuk van het Aachenerwald. Ik durf te stellen dat dit zo ongeveer het mooiste rondje is wat er hier in de streek aan mtb-rondjes gemaakt kan worden.

Volgens Strava waren het 1100hm op 51km. Dat is naar Limburgse begrippen zeer behoorlijk!

Na het sportieve deel komt het gezellige deel. Onder een groot zeil vinden we beschutting tegen het weer. De barbecue warmt ons op. Het Octoberfest bier van Joost lest onze dorst. Het is gezellig hier buiten op de Oosterberg in Epen!

Een weekendje naar buiten. In de dagelijkse hectiek van werk, huishouden, sportclubjes en boodschappen schiet dat er veel te vaak bij in. Andere prioriteiten stellen: frisse neus, frisse energie! Dat zouden we vaker moeten doen. Naar buiten!

Ronald

Knipsel_strava Epen

Een Reactie op “Buiten op de Oosterberg

  1. Inderdaad een heerlijk rondje en prima en gezellig gezelschap!!Hopelijk is het komend weekend beter weer dan nu, want dan gaan we waarschijnlijk weer terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s