TransHoussoise 2013

VTT Housse, 55km

TransHoussoise. Deze “trans” klinkt indrukwekkender dan die eigenlijk is. “Trans” staat vaak voor meerdaagse MTB-wedstrijden die een ruim geografisch gebied doorkruisen. Deze “trans” staat voor een toertocht in de kleine streek rond Housse. Maar in die streek bevindt zich een schat aan fantastische single trails! En deze organisatie weet die te vinden! Flowy trails van het fijnste soort. Daar moet je als mountainbikers echt heen!

De omstandigheden beloven uitstekend te worden. In een zonnige weiland bij Fort de Barchon trekken Joost en ik eerst nog even een body en armstukken aan. Maar die kunnen na een korte warming up alweer snel uit. Het is een heerlijke nazomerdag om te biken!

Het karakter van deze tocht wordt bij het verlaten van Fort de Barchon al meteen duidelijk: single trails bepalen het karakter van deze tocht! Dit is genieten van het begin tot het einde; 55 kilometer lang.

Meermaals mogen we over prive grondstukken om een aantal uitzonderlijke trailstukken te kunnen bereiken; een unieke belevenis. De route door het overgangsgebied tussen het Land Van Herve en de Ardennen is mooi en verveelt nooit.

De ondergrond is kurkdroog. De zonnestralen in het bos spelen met de stofwolken aan het achterwiel van de bikers. Het zijn mystieke plaatjes die je normaal vindt in dure glossy biketijdschriften.

Een oude middeleeuwse ruine midden in het bos: het lijkt onwezenlijk als bikers met high tech materiaal en flitsende kleding onder deze eeuwenoude ruine door fietsen.

De trails zijn flowy van aard. Je kunt hier flink gas geven op de bochtige smalle trails. Na een werkweek is dit het beste wat je in het weekend kunt doen om even af te schakelen. Enjoy the trails! En dat is ook wat we doen, en waarvoor je ieder jaar begin september in Housse terecht kunt!

Na 55 kilometer rijden Joost en ik Fort de Barchon weer binnen. Gabbi zit al te wachten in de zon, na een bikerit vanuit Ransdaal naar Housse. Hier in het Fort rookt de barbecue en stroomt het belgisch bier.

Verleidelijk, maar niet voor ons! Joost en ik gaan op de fiets terug naar Ransdaal. De navigatie van de Mio Cyclo serveert als nagerecht nog wat aardige offroadstukken door de Voerstreek op weg naar huis.

Uiteindelijk staan 87 kilometer en 1400 hoogtemeter op de teller vandaag.

’s Avonds gaat de buitenhaard aan, en koken we op onze buitenkeuken. Genieten van de nazomer zo lang het kan! De dagen worden alweer akelig kort.

Enjoy the ride, enjoy the outdoors!

Ronald

Rit op strava:

Knipsel_strava Housse

En nog een leuk filmpje: http://www.pinkbike.com/video/329897/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s