Onweerstaanbare nieuwsgierigheid

IMG_2004Onvermoeibare benen en kilometers die tekort zijn. Ken je dat gevoel? Je zit op een route die zo afwisselend, mooi en verrassend is dat een soort onvermoeibaarheid ontstaat. Gedreven door de nieuwsgierigheid ontstaat een modus waarin je alles aankunt. Dat gevoel had ik zondagmiddag.

Bij Schin op Geul hangen rode pijlen in het bos! Ik ben nog maar net onderweg voor mijn vier-en-een-half-uurs trainingsrit als de rode pijlen mijn nieuwsgierigheid wekken. Onweerstaanbare nieuwsgierigheid!

Na enkele kilometers pijlen volgen, kom ik in Valkenburg. Het blijken de pijlen van de Top Cauberg Challenge te zijn. Dit lijkt een aardige en kleinschalige toertocht te zijn. Ik ben al laat en de aankomst lijkt verlaten in de regen. Ik ben te laat om me in te schrijven en de pijlen zijn al weggehaald. Dat is jammer!

Ik rij nu gewoon mijn eigen route zoals ik ook van plan was. Maar na enkele kilometers, zie ik weer opnieuw rode pijlen hangen. Deze zijn nog niet weggehaald. mijn nieuwsgierigheid is opnieuw gewekt en ik volg de rode pijlen voorzover ze er nog hangen. `

Het wordt mij duidelijk: deze route is fantastisch! Uitgezet door mensen met gedetailleerde gebiedskennis. Een hoog aandeel verrassende single trails. Deze Top Cauberg Challenge had ik eigenlijk niet mogen missen! Gewoon hier in mijn eigen streek hebben de rode pijlen nog verrassingen voor mij in petto.

Regelmatig krijg ik een zomerse regenbui op mijn kop.
Maar gedreven door nieuwsgierigheid geniet ik onvermoeibaar op de paden in mijn eigen streek. De vele onoverzichtelijk slingerende single trails maken nieuwsgierig, en wakkeren de honger naar nog meer trails aan.  Pas als ik vermoed dat de route weer terug in de richting van Valkenburg loopt, laat ik de pijlen voor wat ze zijn om een extra trainingslus te maken.

Later las ik dat er onder andere een uitgepijlde MTB-route van 90 kilometer werd aangeboden, en dat er slechts 100 mountainbike-deelnemers waren bij deze Challenge.

Volgend jaar wil ik de 101ste worden. De nieuwsgierigheid is onweerstaanbaar!

Ronald

 
Check hun website ( www.topcaubergchallenge.nl ) en steun het goede doel achter deze Challenge! Plan deze tocht voor 2014. Je krijgt er zeker en vast enorm veel bikeplezier in Zuid Limburg voor terug!
Het goede doel is een jeugdcentrum in de Roemeense stad Cugir. Je leest er meer over op hun website.

Een Reactie op “Onweerstaanbare nieuwsgierigheid

  1. Maanden van te voren zie ik de advertenties, weken van te voren de spandoeken, afgelopen zondag “uit verveling” mijn eigen rondje uitgestippeld, om nu te lezen dat de Top cauberg Challenge alweer is geweest… Damn it..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s