De diepste bossen

In alle vroegte is het rustig op de veldwegen. Weidse uitzichten in de richting van mijn bestemming: het Aachenerwald. Het beloofd een mooie dag te worden. In deze uren van de dag voel je de zon aan kracht toenemen. De rust van fluitende vogels.

Het bos komt in zicht. Vanaf Gemmenich wordt ik getracteerd op kilometers lange single trails van het fijnste soort door het Belgische en Duitse deel van het Aachenerwald. Dit is genieten zoals mountainbikers dat graag doen! In alle rust, midden in de natuur bezig zijn met je sport.

Het ploeteren over de trails vraagt zijn tol. De vermoedheid sluipt in de benen. Als ik na uren trailbiken weer terug kom in Gemmenich, is de terugweg over het asfalt naar huis erg verleidelijk. Ik wil immers ook nog de finale van de touretappe naar de Ventoux zien!

Daar krijg ik spijt van! Wat is er gebeurd in die paar uur dat ik in het bos was? De Zuid-Limburgse wegen zijn het domein geworden van stinkende pelotons retro-bromfietsen, files van cabrio’s met daarin dure merkzonnebrillen, decibels producerende motoren, ronkende huurscooters met tierende jongelui erop, zomaar in de berm geparkeerde auto’s van picknickende bejaarden, onhandige E-bikers, en groepen wielertoeristen die rijden als in de legendarische ‘waaier-etappe’ naar Saint-Amand-Montrond.

Wat een herrie! Wat een drukte! Ik wil terug naar de bossen. De diepste bossen.

Ronald

Een Reactie op “De diepste bossen

  1. He Ronald,

    Zo voelde ik me afgelopen week ook. Net een laatste weekje bedoin achtervde rug met heel vaak de ventoux op en af! Toen weer het heuvelland in.pffffff wat een verschil in houding en weggebruik. Ach ja, nog een week en de hollanders zijn weer weg!hahaha! Misschien kunnen we komend weekend samen een mooie ronde maken?

    Tot gauw in elk geval en groet aan Gabi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s