MID SUMMER BREAK

WAT RUIST ER IN HET STRUIKGEWAS?

Het bronsgroen eikenhout is nu vooral groen. Het brons komt van boven: de zomer is nu eindelijk overtuigend aanwezig in het Limburgse land. Even een mid summer break! Life is beautifull. Eind augustus pakken we het marathonseizoen weer op.

Genieten! Gabbi doet dat op dit moment in Frankrijk. Ze geniet van la douce France in de Herault. Joyrides op de mountainbike, slenteren over de markt, zwemmen in de rivier. Zij wel!

Ik moet nog even wachten op mijn vakantie. Mijn nieuwe job heeft prioriteit. Voorlopig vermaak ik me nog met ritjes in het Heuvelland. En daar is op zich helemaal niks mis mee! Ik ervaar het nog steeds als een ongekende luxe om na werktijd zo maar een paar uurtjes te raggen over onze eigen Mergelland-trails. De minicampings in ons dorp staan vol met gasten die deze luxe normaal niet hebben.

Zondag heb ik wat meer tijd en heb ik zin in een lange rit. Mijn Mio Cyclo navigeert me door streek tussen Gulpen, Vaals en Maastricht. De GPS-track van de 70km-toertocht van Gulpen 2013 heeft wat aardige verrassingen in petto!

Sommige paadjes zag ik altijd al liggen, maar was ik nooit ingereden. Een enkel ander paadje lag zo verstopt dat ik het zelfs nooit had gezien. De Mio Cyclo stuurt me deze paadjes op. Leuk!

De bomen in het Limburgse land zijn nu vol groen. De graslanden zijn goudgeel. Het is hooitijd! Goud-geel gestreepte graslanden waar boeren nog druk bezig zijn met hooien. Zo droog als het in de velden is, zo nat is het in de bossen. De zon en de wind krijgen hier maar weinig kans om de plassen water te laten opdrogen. Het is er nog modderig. De luchtvochtigheid onder het bladerdek lijkt op die van een regenwoud.

Midden zomer. De natuur groeit weelderig. Sommige stukken lijken wel jungle. Mijn Mio-track loopt over paden die helemaal zijn dicht gegroeid. Daarom wurm ik me door het struikgewas. Ik wil de track niet mislopen! Armen en benen zitten onder de krassen. Graszaad blijft plakken in het zweet op armen en benen. Gras en takken in de derailleur. Insekten onder mijn helm en in de mond. Wat ruist er in het struikgewas? Vandaag is het een mountainbiker. Maar ik ben niet alleen in het struikgewas. Vlak voor me springt een ree verschrikt op, en kiest het hazepad.

In totaal was het een aardige rit van uiteindelijk zo’n 91km en 1400hm. Grotendeels offroad. Mijn plan was eigenlijk om ruim 100 kilometer te rijden vandaag. Maar het bleek wel genoeg zo. Door de warmte was ik al snel door mijn 2,5 liter drinken heen. Thuis wacht een koele fles Rivella en een hangmat!

Nog een paar mid-summer-MTB-ritjes hier door het Mergelland en dan vlieg ik Gabbi achterna naar Zuid Frankrijk! Dan ga ik ook slenteren over de markten en zwemmen in de rivier. Een mini bike ride in de vroege ochtend langs Le Fournil de Jerome, de bakker in Bousquet d’Orb. Zomerse vooruitzichten. Mid Summer break. Life is Beautifull!

Op Strava:Stravarit

 

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s