Raid des Hautes Fagnes 2013 – HET INTERVIEW

Knipsel microphoneVOER VOOR DE GIEREN! – HET INTERVIEW

Je was toch ingeschreven voor de 115km?

Ja klopt! Ik vind 90km eigenlijk wel genoeg bij regenachtig weer. Vorig jaar was ik nog behoorlijk onderkoeld in de regen. Er is veel regen voorspeld. Om het toch nog leuk te houden heb ik mijn inschrijving laten omzetten naar de 90km.

Ik zag dat je in de startklim wat achterop raakte. Wat was er aan de hand?

Ehhh,nou,.. ik was koud gestart, zonder warming up. De wedstrijd is lang. Ik gebruikte die eerste klim voor een rustige warming up. Veel mannen kwamen me voorbij.

Werd je daar niet onrustig van?

Vroeger zou me dat onrustig gemaakt hebben. Ik ben nu 45. Wijsheid komt met de jaren. Meer met het koppie rijden. Minder energie verspillen. Energie beter verdelen.

Hoe pakte dat vandaag uit in de Raid?

Ik voerde gestaag mijn tempo op. Het was koud. Het kostte niet alleen energie om voorruit te komen, maar ook om het lichaam op temperatuur te houden. Vooral tijdens de regenbuien. Onderweg heb ik goed gezorgd voor de energie toevoer. Tussen elke bevoorrading heb ik een bidon leeg gedronken plus een Maxim-gelletje geslurpt. Bij de bevoorradingen nog een halve banaan als maagvulling. Ondertussen ging het steeds beter met het tempo. Deze oude dieselmotor kwam langzaam op stoom.

Wanneer kwam je echt goed op gang?

Het voer voor de gieren ligt in de laatste vijf beklimmingen! De finalezone van Malmedy is echt killing! Ik weet dat de meesten hier stilvallen.  In alle jaren die ik hier reed, had ik voor de eerste keer nog voldoende energie over om deze finale zone goed door te rijden. Helling nummer 3 vanaf de camping: zombies op het pad. Allemaal geparkeerd op de helling. Dan helling nummer 2. Hetzelfde beeld. Voer voor de gieren in overvloed! In een strak tempo fiets ik ze voorbij.

Helling nummer 2. En helling nummer 1 dan?

Ja, helling nummer 1! Waar was die? We kregen de afdaling richting Malmedy. Vroeger was dit de afdaling naar de finish, Daarin zit als verrassing nog een pittige kuitenbijter verstopt in een donker bos. Een helling zonder nummer. Ik heb geen bordje helling nummer 1 (laatste helling) gezien! Volgens de MIO hebben we nog een kilometer of 7 te gaan tot de finish. We horen Malmedy! We komen zelfs ín Malmedy. Iedereen begint hier zenuwachtig zijn finale posities te kiezen en kruit te verschieten alsof ze in de laatste rechte lijn naar de finish zijn beland. Vroeger was dat ook zo! Maar nu niet meer! De route is aangepast! Met de finish inzicht zwaaien we nog even af voor een extra lus. Voor velen onverwacht! De laatste helling met nummer 1 moet nog komen!

Dat ging dus perfect.

Nou,..niet helemaal. Kort daarna maakte ik mijn enige foutje van vandaag. Ik had hier nog een laatste gelletje moeten pakken. Ik verwachte de top van de helling wel te kunnen bereiken met het laatste restje energie dat ik nog in mijn lijf had. Dat lukt ook aardig, maar mijn hoge tempo viel toch wat terug. Met nog een gelletje voor de laatste 7 km had ik het tempo beter kunnen vasthouden.

En de laatste downhill?

Super. Puur bike plezier! Ook hier nog wat mensen voorbij kunnen steken. Mooie kombochten en slingerend 
met een behoorlijk verval door het bos naar beneden. Leuk ook om direct vanaf de trail de finish over te rijden. De finish in de hal was bij dit weer een goed idee van de organisatie!

Ben je volgend jaar weer van de partij?

De Raid des Hautes Fagnes is  de  meest toonaangevende marathon in de streek. De zwaarste ook! En de mooiste. Maar na zoveel edities moet ik ook zeggen dat de route toch elk jaar toch ook wel veel van hetzelfde is. Ondanks dat er telkens  wat kleine route aanpassingen zijn.  Ik hoop in ieder geval op mooi weer in 2014. Zoals het in de oude edities van de Raid eigenlijk altijd was. Dan zal ik het waarschijnlijk toch niet kunnen laten om gewoon voor de zoveelste keer te starten! Het blijft toch de meest toonaangevende,  zwaarste en de mooiste in de verre omtrek!

Bedankt voor je medewerking!

Graag gedaan!

Knipoog.

Uitslag: 14e Masters 2

 

Ronald

sportograf-39740655_lowressportograf-39748560_lowressportograf-39742725_lowressportograf-39742157_lowressportograf-39742058_lowressportograf-39741389_lowres

3 Reacties op “Raid des Hautes Fagnes 2013 – HET INTERVIEW

  1. Mooi interview, heeft Gabbi je geinterviewd 😉

    Met vriendelijke groet,

    Hans Roeleven BBA Locatie manager S&S

    Op 27 jun. 2013 om 22:24 heeft rockNdust het volgende geschreven:

    > >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s