VTT Saint George les Bains (Ardeche, 5 mei 2013)

IMG_0531In Frankrijk hebben ze een hele goede website waarop je in een oogopslag alle mountainbike toertochten, raids en marathons kunt vinden: www.vetete.com. Ben je toevallig in Frankrijk? Check dan even deze website en je vindt zeker ergens een leuke MTB-rit in de buurt.

Wij waren vóór de Chemins du Soleil al een paar dagen in het zuiden, en vonden op die manier nog een leuke toertocht: VTT Rando des 2 Chenes in Saint George les Bains.

Saint George les Bains: een dorp tegen de hellingen langs de Rhone, vanuit Valance net aan de overkant van de rivier. In de Ardeche.  Het blijkt een toertocht op zijn frans: behoorlijk technische stukken, enorm veel single trails, flink wat hoogtemeters, degelijk uitgepijld, super bevoorradingen, prachige omgeving, en vooral ook veel aardige mensen.

We kiezen de langste route van 48 kilometer, met 1950 meter hoogteverschil bergop. Hier kregen we geen spijt van! Van de eerste tot de laatste kilometer is het genieten.  Van de omgeving, en van de trails. De technische passages volgen elkaar snel op. Super!  Dat was alvast een mooie opwarmer voor de Chemins du Soleil!

Heerlijk die technische trailstukken. Maar niet als je eigen vrouw voorop rijdt! Nee, het is niet dat ze te langzaam bergaf rijdt. Het is ook niet dat ik niet graag naar haar achterwerk kijk. Nee! Het is dat  telkens het hart in mijn keel klopt als Gabbi vlak voor mijn neus rotsdrempels afrijdt. Ik heb minder vertrouwen in haar rijkunst dan zij zelf. Op de grote 29-er wielen rijdt ze die dag gewoon alles af. En met succes!

Maar toch! Laat mij maar weer gewoon voorop de diepte inkijken. Dan hoef ik niet te zien hoe een kleine vrouw op een fiets met grote wielen over gevaarlijke keien en rotsen de berg afrijdt. Misschien komt ooit de tijd dat ik  evenveel vertrouwen heb in haar rijkunsten dan zij zelf. Voorlopig moet ik er nog even aan wennen!

www.vetete.com : even checken als je naar Frankrijk gaat!

Een leuke film impressie van deze toertocht (met dank aan onze franse collega bikers):

Ronald

3 Reacties op “VTT Saint George les Bains (Ardeche, 5 mei 2013)

 1. Zou het niet kunnen zijn dat jij Gabbi gewoon niet meer voorbij kunt steken?? Goeie leermeester zeker.
  Mooie site en zal hem zeker eens raadplegen als we weer naar Frankrijk gaan.
  Met Pinksteren nog bij de Durance geweest, nostalgie. Wezen kijken bij NK raften. Ook nog op de MTB. Routes bij Quillestre zijn een aanrader.
  Veel plezier in Duitsland volgende week.
  Grt Jan

  • Durance is zeker nostalgie. Avonden lang heb ik bij het ” gat van de durance” gezeten en gevaren. Wordt tijd dat ik die kant ook weer eens op ga! Hoorde ook dat in het dal van de Claree erg mooi is om te biken.
   B4P was super! Die kan ik je erg aanraden. Leuke meerdaagse, met een echt Transalp gevoel.
   Ga je naar de Raid du Hautes Fagnes? Wij gaan waarschijnlijk!
   Tot snel!! Gr Ronald

 2. RdHF zit er niet in. Morgen naar Willingen en daarna vakantie.
  B4P maar eens goed de verslagen lezen. Misschien op een ander jaar.
  Soms zou ik willen dat ik een kat was. 7 levens om heeeeeel veel leuke dingen te doen en als het buiten koud en nat is lekker spinnend voor de houtkachel.
  Voor jullie, lekker nagenieten en uitkijken naar Malmedy (en duimen voor droog weer).
  Grt Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s