Bikedag in drie landen

Alle marathonbikers staan nu te popelen om echte MTB-rides: lang en technisch. De winter duurde te lang! In de loop van de week komen er van verschillende kanten wat berichtjes en plannetjes opborrelen. Biken?….  Let’s go! Verzamelen om 9 uur bij ons in Ransdaal. Een bikedag in drie landen!

Om half tien staat de tuin vol met mountainbikes. Koffie met vlaai op de tafel. Negen bikers rond tafel. Super! Zo zie ik het graag. Iedereen is welkom. Dat vinden we altijd gezellig. Na zo’n lange winter is er genoeg stof om over te praten.

Het wordt vandaag 10 graden, er is amper wind, en het is zonnig. Het Heuvelland is kurkdroog. Eindelijk!

Er is een mannenteam en een damesteam. De dames gaan voor de GPS-track van de “70km TT Gulpen 2012”, met wat improvisaties. De mannen gaan op pad met een track door de drie landen rond het Aachenerwald. De track start bij het “Hijgend Hert” in het Vijlenerbos.

Vanuit Ransdaal impoviseren we 400 hoogtemeters over paden richting Vijlenerbos, tot ons startpunt voor de track. Dan begint het echte werk!

Door het Vijlenerbos rijden we “on track” in een aantal lussen langs het Drielandenpunt Duitsland in. De route hier door het Aachenerwald is mooi en afwisselend. Bredere bospaden worden telkens weer afgewisseld met mooie lange trailstukken. Het gaat op- en neer. We reden het bos in, en komen er lange tijd niet meer uit.

Af en toe krijgen we stukken voorgeschoteld die in de Chemins du Soleil niet zouden misstaan. De fietsen moeten we omhoogduwen over steile en onbegaanbare stukken. Ploeteren in het terrein. Hier in de streek niet altijd even gewoon,..maar in Frankrijk bijvoorbeeld, hoort het gewoon bij het mountainbiken. We worden daar niet voor niks naar boven gestuurd! De beloning volgt snel: super singletrails!

Dan komt de route langs de Zyklopensteine en langs de bron van de Geul. Daar in die buurt komen we ook op Belgisch gebied. En dat is goed! Want het percentage singletrails komt hier dicht bij de 100%. Genieten! Alleen maar genieten. Technische trailklimmetjes. Technische trailafdalingen. Op volle snelheid slingerend en glooiend tussen de bomen, met technisch venijnige stukjes. Dit is mountainbiken: inspanning combineren met technische manouvres op de fiets!

Regelmatig komen we hier bikers tegen op freeride en downhill-bikes inclusief bijbehorende shorts en bodyprotection. De trails daarvoor zijn hier te vinden, en omstandigheden zijn vandaag perfect!

In de buurt van Gemmenich draait de track de achterkant van het Vijlenerbos weer in. Maar de route is hier volledig versperd met honderden bomen. Werkelijk geen doorkomen aan! Rob richt een vriendelijk verzoek aan een bewoner die in een tuin van het zonnetje geniet: of we vanwege de versperring even door de tuin mogen? Dat valt niet in goede aarde bij de bewoner. Er zit niks anders op, dan omkeren en een andere route naar huis bedenken.

Na de technische trails in het Belgische deel van de route hebben de afdalingen hier in het Vijlenerbos nog maar weinig om het lijf. Fullspeed bergaf! In de volle afdaling uit het zadel met krachtige pedaalomwentelingen het tempo nog verder opvoeren; even alle registers open. Met Leon kort achter me, deed dat weer even denken aan onze Chemins- en Transalp avonturen. Geweldig! Die adrenaline doet goed!

Na een soort ploegentijdrit in de laatste kilometers komen we weer terug in Ransdaal. We hebben er 87km en 1700hm op zitten. De dames zijn ook net terug met hun mountainbike verhalen, en 74km en 1400hm in de benen. Klasse gereden allemaal!

De zon schijnt, en het is heerlijk weer. Opnieuw staat er een bende fietsen in onze tuin. Nagenieten in de zon is een luxe die we lang niet meer hadden. Er zijn vlaai, broodjes, door Gabbi gemaakte soep, en koffie. En niet te vergeten de bikeverhalen en bikehumor. Dat is de afsluiting van een mooie bikedag met leuke bikevrienden! Zo een dag hebben we al een winter lang niet meer gehad!

Gertie, Leon, Rob, Rutger, Joost, Hans en Pep! Bedankt voor deze mooie bikedag!

Gabbi & Ronald

IMG_0143

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s