Het seizoen begint!

De seizoensvoorbereiding loopt ten einde. Het bikeseizoen begint. De sneeuw in Limburg smelt. Het voorjaar staat op het moment van uitbreken. “Ronald, je bent er klaar voor!” werd gezegd na de conditietest. De bikes zijn er ook klaar voor!

Ons seizoen begint volgende week met een bikeweek Zuid Frankrijk. Veel uurtjes maken op de fiets, genieten van fantastische trails in een mooie omgeving,.. op onze nieuwe Specialized Epic 29-ers. De mediterranee omgeving, de franse zon. De Mio Cyclo’s zullen ons de juiste trails opsturen: de trails waarvoor de Epics zijn gemaakt!

Normaal gesproken is Raid Sart Tilman de markering voor het begin van het nieuwe seizoen. Die stond dit weekend op de planning, maar we lieten die links liggen. Tot het laatste moment heb ik getwijfeld, want het is toch altijd een leuke 55km-chrono. Maar de omstandigheden met smeltende sneeuw, ijs en modder in de Ardense bossen zijn helemaal niet ideaal als seizoensvoorbereiding. Fysiek niet, en voor het materiaal al helemaal niet.

Zaterdag heb ik een 100km-D1 rit gedaan. De heenweg noordwaarts ging als een speer met de wind in de rug. Op de Mio Cyclo zie ik dat de gemiddelde snelheid op dit stuk ruim boven de 27km per uur ligt; op de noppenbanden.  De terugweg valt erg tegen. Tegenwind langs het open water van de Maas. Het lijkt wel of lange, slome D1-ritjes, vermoeiender zijn dan een pittige training. zaterdagmiddag heb ik zware benen!

Het liefst was ik zondag vanuit Limburg afgereisd naar de MTB-route van de Drunense Duinen om daar met Leon  offroad rondjes te rijden. De MTB-route daar is in natte omstandigheden perfect te rijden, in tegenstelling tot de routes in Limburg op dit moment. Maar de zondag is te kort! We hebben nog een verjaardag op het programma, en moeten zo langzaam aan ook de spullen voor Frankrijk bij elkaar gaan zoeken.

Daarom maak ik een gecombineerde offroad / onroad rit van 65km hier in de buurt. Die slome training van gisteren heb ik nog niet helemaal verwekt; zware benen! Maar de zon schijnt en dat is altijd lekker. Ik doe een stukje van de MTB-route Brunsummerheide en ga daarna het Heuvelland in. Ik probeer ook nog even wat trailstukjes in het Bovenste Bos. Het is een groot waterballet met ijs en half gesmolten sneeuw. Wat ben ik blij dat ik niet naar Sart Tilman ben gegaan! De weg is op dit moment de beste plek om te biken!

In Schweiberg kom ik Riny van Deursen tegen met zijn Sforz-team. Dat is toevallig! Zij zijn hier op trainingskamp. Leuke onverwachte ontmoeting! De start van het bikeseizoen nadert!

Aansluitend op deze training doe ik nog een recup-ritje met Gabbi. Gabbi is net hersteld van de griep en heeft nu een peesontsteking in haar arm. Het zit haar niet mee! Om die arm voorlopig te ontlasten, mag ze twee weken alleen op de tacx trainen.

Op de tacx als de zon schijnt? Dat is niks voor Gab! “Okay, als je perse naar buiten wil, dan ga ik een rondje met je mee! Een herstelritje kan geen kwaad met die zware benen van vandaag.”  Het lijkt erop dat ze energie heeft opgespaard! Ze rijdt op haar hardtail een gat dicht naar een racefietser om daar fullspeed in zijn wiel te gaan hangen. Tot mijn schrik neemt ze ook nog de kop over! Het moet niet gekker worden op deze zondag. Van mijn recup-idee komt niet veel terecht op deze manier! Wat staat die te popelen om naar Frankrijk te gaan en alle trainingsachterstand in te halen!

De race fully’s staan klaar om ingereden te worden in Frankrijk!

Ronald

2 Reacties op “Het seizoen begint!

 1. He Ronald,

  Zeer fraai speelgoed zeg! Met het zonnetje erbij nodigt de bike uit direct te gaan knallen! Pff nu met een griep en verkoudheid in de lappenmand! Al de vijfde dag geen fiets! Snik snik. Veel plezier komende week en daarna spreken we af voor een rond(j)e! Ook groeten aan Gabbi! Ja…..echt mooie bike!!

  • Ha Joost!
   Er lijkt dit jaar geen ontkomen aan, die griep. Dat is balen! Gabbi heeft nog wat last van de na-effecten daarvan. Bij mij is het inmiddels helemaal over gelukkig.
   Inmiddels een klein stukje geprobeerd op die Epic,…ik was onder de indruk! Volgende week trail experience!
   Vraagje: Mis jij kniestukken? Ik kwam hier gisteren een paar izumi kniestukken tegen die me niet bekend voorkwamen.
   Beterschap!
   Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s