Traditie

Het is traditie: hier in huize rockndust staan op de dag van de toertocht Gulpen vlaai, broodjes en soep klaar! Reuze gezellig elke keer en altijd iets waar we ons op verheugen. Dan komt het nieuws van de organisatie in Gulpen dat de toertocht verplaatst is naar 21 april vanwege de slechte omstandigheden in de bossen. Met name in de hoger gelegen delen van Voerstreek en Vijlenerbos ligt nog veel sneeuw. Dat is jammer! Als alternatief voor de mountainbiketocht gebruiken we vandaag om flink wat kilo- en hoogtemeters te pakken: een retourtje Ransdaal-Ardennen. Een goede basis voor het nieuwe marathonseizoen! Tussen negen en half tien druppelen de bikers binnen.

Met vlaai en koffie rond de keukentafel in Ransdaal is het al gelijk erg gezellg. Je zou bijna vergeten dat er nog gefietst moet worden vandaag! Onderweg kletsen we verder. Pep, Neveleor, Joost en ik gaan op de MTB naar Banneux. Andre The Giant zal met de de drie dames ook naar Banneux gaan: in de camper. vandaag hebben we onze eigen bevoorrading en bezemwagen mee!

Gabbi had vandaag eigenlijk ook graag op de fiets gewild, maar heeft toch nog teveel last van de luchtwegen. Wat wil je ook als juf in een klas met snotterende kinderen? Hopelijk gaat het komende week beter met haar!

Via de Voerstreek rijden we het Land van Herve en de Ardennen in. Hier hebben de beklimmingen een mooie lengte die we in ons eigen Limburg helaas niet aantreffen. Beklimmingen van 2 a 3 kilometer zijn geen uitzondering. Soms zijn ze nog langer. Heerlijk! Dit is echt genieten als het lekker loopt. Weer zoeken naar de cadans van het klimmen. Dat werd tijd na zo’n lange winter met vooral korte trainingseenheden.

Eén van die mooie lange klimmen is die vanaf de Vesdre door het bos omhoog naar Banneux: 3,5 kilometer. Super! Ook omdat we weten dat Andre en de drie vrouwen ons daar staan op te wachten in hun camper! Andre loopt natuurlijk buiten rond. De vrouwen zitten binnen aan de koffie. We mogen even opwarmen in de camper, eten wat  wafels en broodjes, en drinken een kop koffie. Nog snel een extra laag kleding voor de afdaling naar Pepinster!

Pep voelt zich al vanaf de Sibbergrubbe niet lekker, en besluit wijslijk om in de camper te stappen. Na de pauze in de camper rollen we de berg af richting Pepinster. De afdaling is koud. Maar de lange steile klim in pepinster zorgt ervoor dat we het weer snel warm krijgen. Boven doe ik weer een laagje kleding uit.

Daarna gaat het op- en neer tot we weer in de voersteek komen. Af en toe komt de camper voorbij. Boven aan elke beklimming staan ze ons weer op te wachten. Gezellig zo’n volgauto met zwaaiende vrouwen achterin. Dat maak je niet elke dag mee!

Ik heb het idee dat ik er conditioneel goed voorsta zo vlak voor het nieuwe seizoen. Dat blijkt uit de test van vorige week. En zo voelt het ook! De trainingen gaan me goed af. Mijn niveau van eind 2007 moet zeker haalbaar zijn tegen het einde van komend seizoen! Terwijl ik inmiddels wel 5 jaar ouder ben geworden.

Na zo’n 140 kilometer en 2000 hoogtemeter komen we terug in Ransdaal. Tijd voor de soep, broodjes en sterke verhalen. Gezellig! Wat een heerlijke dag. Wat een fijn gezelschap! Het is traditie en dat blijft het. Volgend jaar hopelijk weer offroad. Schrijf maar alvast in jullie agenda!

Ronald

Dit weekend in totaal 200 trainingskilometers en 2500 hoogtemeter in de benen. En die voelden allemaal uitstekend. Ik lig op koers!

Een Reactie op “Traditie

  1. Was een mooi tochtje en erg gezellig! Binnenkort weer een tochtje afspreken. Ik zal even kijken voor de 17 e! Pffff de winter komt weer terug! Was wel erg lekker fietsweer deze week!
    Groeten,

    Joost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s