Korte metten

Knipsel route klimtrainingDat geeft een goed gevoel! Erop en erover. Zeker na mijn griepje. En helemaal met de 2.4 Conti Cross King banden die nu om mijn wielen liggen! Korte metten!

Hier op de limburgse löss is het nog lang niet droog. Dikke modder verzamelt zich tussen de noppen op de band. Als een soort sneeuwbal rolt de modder zich vast om de band totdat die uiteindelijk aanloopt langs het frame. Je zou potten kunnen bakken met die klei! Ik hoop dat het over twee weken tijdens de 100km-toertocht van Gulpen wat meer is opgedroogd. De weervoorspellingen zijn hoopgevend!

Genoeg offroad voor vandaag! Ik schud de modder van mijn fiets en ga lekker over de weg verder. In het resterende deel van mijn drie trainingsuurtjes probeer ik zoveel mogelijk hoogtemeters op te nemen in mijn route. Zo kort mogelijk achter elkaar, zoveel mogelijk beklimmingen. Daar krijg je het lekker warm van!

Als ik na twee en een half uur op 750 hoogtemeters zit, wil ik eigenlijk ook de 1000-hoogtemeter-mijlpaal halen!  Vanuit Valkenburg de Cauberg op. Die levert nog 71 hoogtemeter extra op!

Aan de voet van de Cauberg krijg ik een racefietser in het vizier. Ik versnel een klein beetje tot ik in zijn wiel zit. Het is een man in Alpduzes-tenue. Hij hoort de noppen en weet dat ik achter hem zit. Hij versnelt op zijn smalle racebanden. Ik volg op mijn 2.4 Cross King noppenbanden.

Dan valt hij stil. Ik schakel bij. Kom naast hem, en kijk even opzij. Altijd even kijken hoe iemand erbij zit. Dat is belangrijk! De man kijkt niet. Hij negeert me! Ik schakel nog een tandje bij. Erop en erover. Korte metten!

Na de Cauberg direct de afdaling van de Daelhemerberg. Sibbergrubbe op. Weer 82 meter dichter bij de 1000-hoogtemeter-mijlpaal. Die Sibbergrubbe is wat bochtig maar loopt lekker op het buitenblad. In de verte zie ik weer een racefietser en kan ik het kunstje nog een keer flikken! Korte metten!

Thuis staan er uiteindelijk 1040 hoogtemeter op de Mio. De conditie voelt goed voor dit moment van het jaar. Een goed gevoel!

Volgende week zondag rijden we de Wilgenweard Wintermarathon in Lemelerveld. Een 100km-ritje zonder hoogtemeters, goed voor het duurvermogen. We laten ons verrassen.

Hopelijk hebben we dan niet meer te veel last van Coen’s maximaaltest! Zaterdag maakt Coen eerst nog korte metten met ons! De maximaaltest! Korte metten!

Ronald

Onze trainingsbegeleiding: Topvorm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s