Motivatie

De winter is een bron van motivatie! Donkere dagen. Sneeuw, ijs, regen en kou. Naar het werk als het nog donker is. Thuis komen als het weer donker is. Grieperige mensen om me heen. Tacx trainingen: verstand op nul; blik op de oneindige garagemuur. De vier muren van de sportschool. Dubbele spinningsessie. Hoe motiverend kan dat zijn?

Tot voor kort heb ik de trainingen in het weekend nog lekker buiten kunnen doen. Maar nu de kou echt heeft toegeslagen, stel ik mijn weerstand niet op de proef. Zeker niet nu griep heerst. Dochterlief lag afgelopen week in bed met de griep. Nee, geen risico. Ik werk mijn trainingen nu doodsaai binnen af.

Zondagochtend sneeuwt en ijzelt het in Limburg. De sneeuw waait van de daken. Buiten is het min 6. Met tegenzin gaan we vroeg naar de sportschool voor een dubbele spinning sessie. Tussen vier saaie muren en zonder frisse buitenlucht met 15 anderen. Over afzien gesproken! Ik ben een buitenmens!

Zondagmiddag is de temperatuur beter en de wind is gaan liggen. We trekken onze wandelschoenen aan, en gaan 4 uur lopen door ons eigen heuvelland. De Mio Cyclo 305 in de zak. Hij heet “Cyclo” maar met dat ding blijk je ook goed te kunnen wandelen! We wandelen heuvel op heuvel af over paden waar we normaal mountainbiken.

Wat levert zo’n winter op? Een berg motivatie! Zoveel dat ik straks tijdens het seizoen tot eind oktober geen dag meer zonder fiets kan! Het seizoen mag beginnen!

Ronald

Voor wat extra motivatie: hieronder twee trail afdalingen die we in de Bike Four Peaks voorgeschoteld krijgen.

Fleckalm Trail (tevens finale van wereldkampioenschap MTB-marathon 2013)

Wildkogel Trail:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s