Interval

In november heb ik altijd een beetje last van discipline-moeheid. Na een lang mountainbike seizoen is dit een periode waarin de teugels even wat losser gelaten worden. Die periode is maar kort. Want zodra de nieuwe ideeën voor het komende seizoen concreter worden, komt de motivatie weer terug. Inmiddels is het december geworden en liggen er nieuwe ideeën!

Donderdag is Tacx dag. Ik stel die donderdagtraining uit tot vrijdagmiddag. Het is november. Met wat tegenzin trek ik dan de sportkleding aan, vul ik een grote bidon met water, en kijk ik in het trainingsschema voor de instructies van de trainer. Dan ben ik klaar voor een saai uur intervallen in de garage, en zet de radio keihard aan.

Ik ben nog niet klaar met de warming up of ik heb er al spijt van dat ik de radio heb aangezet; de “Coen en Sander Show” is er op. Ik heb toch altijd een bepaalde vorm van concentratie nodig bij die intervallen! Coen en Sander gaan bellen met Winston van Mumford and Sons. Niks mis met Winston.
Terwijl ik me inmiddels al aan het verbijten ben in de eerste interval proberen Coen en Sander, Winston telefonisch te pakken te krijgen. Ik zit hoog in mijn hartslagzone, bij 220 watt, 60 omwentelingen, en zwaar verzet. Uiteindelijk komt het bandlid van Mumford and Sons aan de telefoon. Niet lang. Hij hangt weer op! Ik geef Winston van Mumford en Sons groot gelijk! Inhoudsloze vragen, en bovendien waardeloos voor de concentratie op de Tacx! Mijn eerste interval zit erop.

Inmiddels ligt er al een plas zweet op de garagevloer. De volgende keer stop ik “Songs for the Deaf” van QOTSA in de geluidsinstallatie! Goeie muziek om startklaar te zijn voor een wedstrijd. Maar ook voor een nieuw seizoen. Volgende interval!

Als december begint, komt de motivatie weer terug. En daarmee ook de discipline. Elke ochtend weer de rustpols opmeten. Op de weegschaal. Core stability oefeningen. Als eerste aanwezig bij de spinningles op dinsdag. Alvast een uurtje bijtrainen voordat de spinningsessie begint. Bij thuiskomst na het werk op donderdag direct omkleden en op de Tacx. Geen getreuzel. Er moet getraind worden! Voor weer een nieuw seizoen! De kriebels voor een nieuw seizoen zijn er weer!

We bulken van de ideeën voor het nieuwe seizoen. Met welk materiaal gaan we volgend seizoen rijden? En waar gaan we rijden? Hoe meer ideeën, hoe meer motivatie. Het versterkt elkaar enorm!

De eerste mijlpaal voor 2013 staat! Van 5 tot en met 8 juni 2013: de Bike Four Peaks. 4 etappes, 300 km, 9000hm. Gabbi en ik staan al op de startlijst! De route loopt voornamelijk door Oostenrijk. Een soort halve Transalp eigenlijk. Gabbi’s opmaat naar een echte Transalp in 2014!

Etappe Traject Trail km hm
1. Etappe Ruhpolding – Lofer Grabner Alm-Trail 70,28 2.092  
2. Etappe Lofer – Kirchberg in T. Fleckalm-Trail 74,91 2.484  
3. Etappe Kirchberg in T. – Kaprun Bachlertrail 82,12 2.440  
4. Etappe Kaprun – Neukirchen Wildkogel-Trail 69,30 2.033  
Totaal 296,61 9.049

B4P_strecke_2013B4P_hoehenprofil_e1B4P_hoehenprofil_e2B4P_hoehenprofil_e3B4P_hoehenprofil_e4

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s