Drukte uit, drukte in

Biken in de Hautes Languedoc

Iedereen heeft wel van die tijden dat het mega druk is met van alles en nog wat, maar vooral werk. Dat is niet erg, want dat geeft ook energie. Toch is het wel lekker om de drukte een weekje te ontvluchten. Geen Bart Brentjens Challenge dit jaar voor ons. Maar een  vlucht naar de Hautes Languedoc.

De Hautes Languedoc is inmiddels een stille thuishaven voor ons. Een gebied dat we nu redelijk goed kennen, met onze eigen mountainbike trails, onze eigen favoriete restaurants, en een eigen “stamcafe”.  Toch ontdekken we elke keer wel weer iets nieuws daar. De streek kent ontelbaar veel verborgen plekken. Vooral te ontdekken op de fiets of te voet. Dat hebben we ook deze keer weer gedaan.

Een tip voor wie  rust zoekt: Camplong. Ga naar Camplong! Een ingeslapen stadje waar de tijd heeft stil gestaan. Waar je in het plaatselijke café elke dag dezelfde mensen tegenkomt. Een grand café waar je een hand krijgt van de eigenaar.  Geen van de inwoners heeft haast. Iedereen heeft alle tijd. Ik vraag me af wat iedereen hier de hele dag doet. Oude mannetjes zitten elke dag op dezelfde bank. Ze groeten me vriendelijk. Altijd. Camplong was ooit een bloeiend mijnstadje. Nu is het een ingeslapen dorp met amper 230 inwoners midden in de geweldige natuur van de Hautes Languedoc met oneindige mountainbike trails.

Een week is te kort. Drukte uit, drukte in.  In Camplong staat de tijd stil. Thuis niet.

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s