Voorbereiding Marathon Riva del Garda

Die rit van vorige week in Kellerwald zit me echt dwars! Wat een knullige rit was dat! Dat moet ik echt anders doen in Riva! Rustiger starten, continue eten en drinken. Maar vooral ook concentratie! Mijn doel: de Ronda Extrema uitrijden. Dat zijn 105 kilometer en 3500 hoogtemeter.Het zal balanseren worden tussen: niet te hard van start gaan, en het halen van de tijdslimieten.

Onderweg zijn er twee tijdslimieten. De eerste bij kilometer 40 zal zonder tegenslagen geen probleem zijn. De tweede bij kilometer 71 is een scherprechter!Klokslag 13.15u gaat de route naar Santa Barbara dicht! Op slot. Voor wie daar na 13.15u aankomt gaat de route alleen nog maar bergaf,.. terug naar Riva, waar je naar 15 kilometer rollen aankomt voor de finish van de Ronda Grande (86 kilometer, 2700 hoogtemeter)

Mijn doel is om hier vóór 13.15u te passeren. Ik wil doorrijden tot Santa Barbara, een klein boerengehucht boven op de berg. Daarvoor moet ik dan nog 15 kilometer extra klimmen, om nog eens 900 hoogtemeter te overwinnen! Van de vorige keer kan ik me herinneren dat daar boven bij Santa Barbara erg vriendelijke mensen wonen. Na Santa Barbara volgt tenslotte de 20km lange afdaling tot Riva del Garda! Onder in het dal aangekomen staat er s’middags vaak een stevige zuidewind vanaf het meer. Die kan het misschien nog lastig maken de laatste kilometers tot de finish.

De energie goed verdelen, en de tijdslimieten in de gaten houden, daar gaat het zondag om. Zeker na de valkuil waar ik afgelopen zondag in Kellerwald ingetrapt ben! Bovenaan de eerste beklimming en in de eerste afdalingen zijn vaak grote opstoppingen. De paden worden daar smal en het aantal deelnemers is groot. Het is afwachten hoeveel tijd dit gaat kosten en of dit het halen van de tijdslimieten in gevaar brengt! Van de andere kant zijn die opstoppingen ook herstelmomenten, en momenten om weer een gelletje uit de achterzak te frunniken.

De weersvoorspellingen zijn goed!Het weer zal waarschijnlijk wel meewerken aan het halen van de tijdslimieten. Laatste voorspelling: 20 graden en zonnig.

Gabbi had dinsdagavond opeens een stevige verkoudheid te pakken. Maar haar accupuncturist heeft haar weer opgevijzeld voor zondag! Dat gaat waarschijnlijk wel weer goed komen voor die tijd! Zelf heb ik geen accupuncturist, dus ik hoop niet dat de verkoudheid mij nog te pakken krijgt!

Het mobiele logeeradres voor de komende week staat alweer klaar!We gaan zuidwaarts de Brennerpas over. Zaterdag lekker uitrusten, startnummer halen en naar de bike-expo. Zondag is M-day! De week erna hopen we nog een paar mooie bergtoeren te maken op de MTB!Tremalzo, Tremalzo,Tremalzo. Up, up, up!!

Riva, here we come!

Hieronder de hoogteprofielen en routekaart in pdf:

Riva_Ronda_grande

Riva_Ronda_extrema

Riva_Karte

Ronald

2 Reacties op “Voorbereiding Marathon Riva del Garda

  1. Niet te voorzichtig he! Rustig starten voor de eerste 10km om het ouwe lijk op te warmen en dan de zweep erover. Volle bak en dan maar hopen dat je genoeg getraind hebt. Niet de meest succesvolle manier maar wel met de grootste bevrediging. En daar gaat het toch om.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s