Tussen de fiets

Tijdens de momenten op de fiets wordt de conditie niet beter. Beter word je tússen de momenten op de fiets.

Na onze trainingsweek in het zuiden, was deze week weer een gewone trainingsweek. Een rustige week voor het marathonseizoen echt losbarst. Een lang Paasweekend!

Deze rust is heerlijk! Paasontbijt met de familie bij ons thuis, nadat ik in alle vroegte een nuchtere training door het Heuvelland had afgewerkt. Met vrouw- en dochterlief kijken naar Paris-Roubaix. Zoonlief vind het maar saai hoe Tom Boonen 50 kilometer solo op kop rijdt; “Pap,..wanneer gaan we naar buiten?” Puberdochter roept bij elke kasseienstrook: “Awesome!!”. Wat dat nu weer betekend weet ik niet.

Nadat we vorige week in Frankrijk nog de hele week konden trainen in zomertenue, vind ik het deze week maar verschrikkelijk koud hier in Ransdaal. Deze week haal ik weer brandhout uit de schuur. We zoeken regelmatig een warme plek voor de haard. De rust van een knapperd houtvuur.

De benen voelen op dit moment wel goed. Maar het blijft toch spannend of de afstand er al genoeg inzit. Dat geldt nog meer voor Gabbi natuurlijk! Kellerwald wordt pas haar 4e echte marathon. Zij gaat voor de 80 kilometer. Ik start voor de 120 kilometer.

De week tussen Kellerwald en Riva is een herstelweek! Rust! 6 dagen om te herstellen voor de volgende grote inspanning! Doel in Riva is de Ronda Grande (80km) voor Gabbi, en de Ronda Extrema (105km) voor mij. De beste manier om te herstellen is rustig doortrainen! Die week veel groene thee en water drinken. Koolhydraten bunkeren. Voldoende hersteltrainingen doen. Op tijd naar bed. Benen masseren.

Na de marathon in Riva komt er wéér een momentje van rust: we blijven dan gewoon rustig een weekje in Italie!

We gaan daar vanuit Arco leuke bergritten op de mountainbike maken. Van die ritjes tussen de koeien op de alm, berghutten en uitzichten over het Gardameer. Op zoek naar de rust boven op een berg.

De rust boven op een berg. Onherroepelijk gevolgd door een razende afdaling. Een afdaling tot in de haven van Riva del Garda. Daar verkopen ze Italiaans ijs! Rustig een ijs eten met uitzicht over het meer. Op die plek deed ik dat met Leon nadat we als team in 8 dagen van noord naar zuid de Alpen waren overgestoken. Dat was na de Transalp 2008. Lang geleden alweer.

Mei 2012 ga ik daar weer ijs eten. Ik bestel dan met Gabbi een groot ijs. De eiwitten en koolhydraten in dat ijs kan ik dan goed gebruiken,.. maar belangrijker is dat ik dan extra lang kan genieten van de rust op het terras!

Genieten moet je niet uitstellen, maar gewoon doen! Tja,..en ” biking is our passion”. Dat staat op onze shirts!

Training afgelopen week:
Hersteltraining (1 uur)
Spinning (1,5 uur).
tacx (1,25 uur),
intensief rondje (3uur)
nuchtertraining (1,5 uur)
mountainbiketraining in de modder (3,5 uur, had 4 uur moeten zijn, maar vanwege de regen en kou wat ingekort)

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s