Platte kikkers

Het voorjaar komt er aan! Zondag was dat goed te merken. Het geluid van leeuwerikken in de lucht, en platgereden kikkers op de grond.

Onze auto staat nog steeds in Frankrijk met twee dure mountainbikes op de trekhaak. Langzaam maar zeker begin ik me niet alleen zorgen te maken over de reparatiekosten van de auto, maar ook of we de fietsen nog wel terug krijgen. De laatste toezegging van de ANWB: eind deze week zal de auto arriveren in Nederland. Hopelijk staan de fietsen dan nog steeds op de trekhaak!

We hebben gelukkig ieder nóg een fiets. Doortrainen is daardoor geen probleem. Maar die fietsen had ik liever nog even in de garage willen laten staan. Ze zijn pas voorzien van nieuw materiaal voor het komende seizoen. Vandaar dat ik nu al twee weken op de weg train. Volgende week bij de Raid du Sart Tilman gaat die gewoon de modder in!

Zaterdag heb ik een korte training over de “Limburgse cols” gedaan. Een combinatie van Lus 2 en 3 van de Amstel Gold Race. Loorberg, Camerig, Drielandenpunt, Gemmenich, Vijlenerbos, Eperheide, Gulpenerberg, Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg. Zo geconcentreerd zijn er toch behoorlijk wat hoogtemeters te pakken in het Limburgse Land. Heerlijk!

Zondag een D2 training van 4 uur waarvan  1,5 uur samen met Gabbi. Gabbi is nu al een paar maanden aan het sukkelen met een verkoudheid en  de hoofdholtes. Dat gaat maar niet over. Nu wordt het echt tijd dat het definitief over gaat: ingekorte trainingen voor Gabbi. Daar baalt ze van! Niks voor haar.

Zondag was het goed te merken: het voorjaar hangt in de lucht! Rond 9.00u aangekomen bij de Eyserbosweg breekt voorzichtig de zon door, vlak voordat ik hét bos inrijd.  De warmte van de zon is goed te voelen op de zwarte benen. Ik kijk nog snel om voor het uitzicht. Dat is prachtig. Dan verdwijn ik tussen de bomen. Boven, als ik hét bos weer uitrijd hoor ik leeuwerikken in het veld. Hier heerst rust. Nu.

Straks, op 15 april, rijden de grote mannen dit zelfde bos in. Een menigte staat langs de kant. In de lucht zijn dan de helicopters te horen. Motoren razen voorbij. Dan komen ze! De finale van de Amstel Gold Race is begonnen!

Nu geniet ik van de rust. Ik was vanochtend vroeg begonnen met het tellen van platte kikkers op de weg. Ze zijn ontelbaar. De kikkers zijn massaal platgereden terwijl vogels fluitend de komst van het voorjaar vieren. Bizar.

Voor komende week is zonnig voorjaarsweer voorspeld. Dat beloofd veel goeds voor de Raid du Sart Tilman. Volgende week komt ook onze teamkleding. En onze auto uit Frankrijk,…

Ronald

2 Reacties op “Platte kikkers

  1. haha platte kikkers! idd ik zag er ook een paar in Berlicum, och toch niet het waren wat achterblijvers 😉
    Hej SartTiman modder? Het is gvd de hele week drooooog. Ik ga het groupsrennen doen en jij?

  2. Ik hoop niet dat die platte beesten ook in Sart Tilman zitten! Gelukkig kan ik daar niet gedubbeld worden. Ik ga gewoon de Chrono rijden. Volgens mij ben je alweer behoorlijk in vorm Riny! Ik ben niet verbaasd als je zondag in het kerkje van Sart Tilman op het podium mag gaan staan!!
    Tot zondag in Belgie!
    Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s