Test

Reality

Eindelijk weer een test. Op de weegschaal. Huidplooien meten. En dan de maximaaltest: fietsen tot je maximale hartslag, alsmaar meer weerstand, zolang tot je de pedalen echt niet meer rond krijgt met 80 rpm’s. Back to reality!

Vrijdagochtend brengen we eerst de kids naar school. Dan gaan we op weg naar Coen van Topvorm in Gemert. Een ritje door het Brabantse land. Op het kanaal bij Someren ligt ijs. Ergens in de buurt van Helmond zie ik op verschillende plaatsen langs de weg een vaste mtb-route lopen. We zijn te vroeg in Gemert en gaan daarom eerst maar een kop thee drinken bij de “Heeren Van Gemert”. Bij Gabbi merk  ik enige “wedstrijdspanning”. Dit is mijn zoveelste test. Voor Gabbi is het haar tweede test.

Dan om 11 uur melden we ons bij Coen. Coen is altijd opgewekt. De gesprekken met hem zijn motiverend en leveren altijd een aantal nieuwe inzichten op. Na de afgelopen trainingsperiode is het goed om te weten wat de winst is, en waar nog iets te winnen valt.

Gabbi mag tevreden zijn. Ze trapt nu 25% meer watts weg bij omslagpunt dan bij de vorige test! Meer power en dus meer snelheid. Gabbi kan ontzettend lang trappen,..alleen de snelheid ontbrak nog een beetje. Daarin zijn nu goede vorderingen gemaakt! Hartslagzones zijn ook iets naar boven bijgesteld. Mooi resultaat!

Ik ben goed op weg om weer op het niveau van vlak voor de Transalp 2006 te komen. Dat niveau is een
goed startpunt! Het is nu februari. Het duurt zeker niet meer lang voor ik over dat niveau heen ga! De winter is bijna voorbij. Nu nog snel zorgen dat de winterkilo’s eraf gaan! Vóór de Kellerwald Marathon in april moeten die eraf zijn, zodat ik de bergen goed op kom. Dat wordt nuchter trainen!

Volgende week gaan we met de kids naar Zuid Frankrijk. Naar Boussagues om samen met mijn vader een aantal bomen om te zagen en in mootjes te hakken! (Een soort extra core stability training eigenlijk.) Verder gaan we vuurstoken, naar de markt in Clermont Herault, en misschien nog wel even naar de Gorges de Heric.

Maar de fietsen gaan ook mee, dus er wordt wel gewoon doorgetraind. Voorspelling voor volgende week: 13 tot 16 graden! Proeven aan het voorjaar! Next weeks reality!

Voor testen, trainingsschema’s en trainingsbegeleiding zie: TOPVORM.

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s