De weg naar de lente

Het is ijstijd. Buitentemperaturen -7 overdag, -17 in de nacht. Een uurtje intensief buiten trainen zou nog wel kunnen, maar we kiezen er deze week voor om de trainingen binnen af te werken op de Tacx en in de sportschool. Bij deze temperaturen zijn er toch wat risico’s die ik niet zou willen lopen. Zeker niet na de problemen met mijn linker arm.

Met die arm gaat het inmiddels beter. Ik heb een aantal trainingen gemist, maar vanaf dinsdag heb ik de training weer kunnen oppakken.

Indoortrainen is effectief bij deze temperaturen, maar ik kan toch niet zonder buitenlucht. In de sportschool komen de muren op me af na 3,5 uur spinning, roeien, fitness en crosstrainer.

Ik ben een buitenmens. Zondagmiddag na de training trekken we daarom de wandelschoenen aan. Het is heerlijk vriesweer. De zon schijnt fel. Het is windstil. Met een donsjas is het op een zonnige zuidhelling best een paar uurtje vol te houden! Ook te voet is het mergelland bijzonder mooi.

Komende week is er weer een moment van de waarheid: conditietest bij Topvorm. De confrontatie met de testfiets, de wattmeter, en de weegschaal. Een maximaaltest. Een nieuw evaluatiemoment.  Een evaluatie van de afgelopen trainingsperiode en een nieuwe meting als start van het komende seizoen.

Kort daarna vertrekken we een weekje naar Zuid Frankrijk. Niet speciaal om te trainen. Maar om samen met mijn vader 6 bomen om te zagen. De fietsen gaan wel mee, maar gewoon om de reguliere trainingsuurtjes te maken. Voorlopig is het daar in het zuiden ook bitterkoud. In Nimes wilde de renners niet starten in de Ster van Besseges vanwege de kou. De etappes zijn uiteindelijk ingekort!

Eind maart is dat anders. Dan gaan we weer naar Zuid Frankrijk, speciaal voor wat extra (klim)training. Lente in Zuid Frankrijk. Dat wordt genieten! In de dalen zullen de fruitbomen in de bloei staan. De wijngaarden zijn dan lichtgroen gekleurd. Vrolijk fuitende vogels in de lucht. Kabbelende bergbeekjes. Blauwe lucht,stralende zon en 18 graden. Mediterane geuren. Zo stel ik het me voor.

Ik verheug me op de flowtrails rond Lac de Salagou. De twee mountainbikeroutes bij Lodeve zijn perfect om wat extra offroad hoogtemeters te trainen. Een overzichtskaart van de mountainbikeroutes:   carte_VTT Salagou (1)

Ik ben ook nog op zoek naar een lange col in de buurt van de Hautes Languedoc, die eind maart sneeuwvrij is voor de mountainbike! Een eindje verderop ligt de Mont Ventoux. Dat zou een optie kunnen zijn. Als de weg in die tijd al sneeuwvrij is, zal die nog afgesloten zijn voor het verkeer, en zullen er nog veel stenen en gruis van de winter
op het asfalt liggen. Maar voor de mountainbike is dat geen probleem.

Links en rechts van de weg zal eind maart nog veel sneeuw liggen op de Mont Ventoux. Dan rijden we weer terug de winter in! De kans dat we boven op de Mont Ventoux dan een lekker plekje uit de wind in de zon vinden, is niet zo groot. Die berg heet natuurlijk niet voor niks de VENToux,.. Ik denk dat we die berg weer razendsnel afrijden. De weg naar de lente.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s