Mountainbike seizoen 2012

Plannen maken is leuk!

Zillertaler Bike Challenge

Inmiddels hebben we de hoofdlijnen van ons mountainbikeseizoen 2012 wel in beeld. Het wordt een jaar met marathons, meerdaagsen, en ook gewoon lekker mountainbiken in de bergen of in andere mooie gebieden.

Belangrijk detail is wel dat we geen Transalp doen in 2012. Daarvoor in de plaats wel twee andere meerdaagsen: de Zillertaller Bike Challenge (3 dagen, 200 km, 10.000 hm) en de LCMT (4 dagen, 390km, 7000 hm). De Transalp blijft op de planning staan! Voor 2013.

Verder een serie marathons en 3 trainingsweken in de bergen.

Ons hoofddoel voor 2012: de Zillertaller Bike Challenge.

Concreet is dit de voorlopige planning voor 2012:

 • 18/3  Sart Tilman
 • 24/3 –  31/3  Trainingsweek Zuid Frankrijk
 • 22/4  Kellerwald
 • 29/4  Riva del Garda
 • 30/4 – 6/5 Trainingsweek Riva
 • 17/5 – 20/5  LCMT
 • 16/6  Einrur – Rursee Marathon
 • 24/6  Malmedy – Raid des Hautes Fagnes
 • 6/7 – 8/7 Zillertaler Bike Challenge
 • 9/7 – 18/7 Trainingsweek Alpen
 • 15/9   Daun – Vulkan Bike
 • 7/10  Langenberg
 • 14/10  Eijsden – Bart Brentjens Challenge

Twee meerdaagsen en drie trainingsweken dus. Daarnaast nog een aantal marathons en raids.

Traditionele seizoensstart is bij het kleine kerkje van Sart Tilman. Een aardige kleine raid van 55km eind maart. Vaak is het dan nog slecht weer.

Eind maart bezoeken we het gebied van Lac de Salagou.  Daar liggen heel veel geweldig mooie trails! Hopelijk is het tegen die tijd al lente in Zuid Frankrijk.

Een maandje later staat Kellerwald op de planning. Een echte marathon om het duurvermogen nog eens goed op de proef te stellen: 120km. Die gaat pijn doen! Zo lang, zo vroeg in het seizoen. Ook al een kleine opmaat voor de Alpen-marathons; de beklimmingen zijn in Sauerland al redelijk lang.

Die opmaat is ook hard nodig, een weekje later staan we aan de start bij de marathon van Riva del Garda. Mooie Alpen-marathon met lange beklimmingen in één van europa’s mooiste mountainbike gebieden. Ronda Extrema 110km. Dit is de laatste wedstrijd als voorbereiding op de LCMT.

Aansluitend op de marathon van Riva gaan we nog een weekje biken bij het Gardameer. Mooi nog een keer naar Paso Tremalzo en via Paso Nota terug naar Riva. Maar er liggen nog heel veel meer mooie bike routes daar.

Medio juni hebben we voor het eerst de Rursee marathon op de kalander gezet. Een korte en nog onbekende marathon van slechts 70km. IK heb daar goede geluiden over gehoord! We laten ons verrassen op slechts een uurtje rijden van onze voordeur! Een gebied om de hoek bij ons, maar waar we nog veel te weinig gebruik van maken op de bike! Daar gaat verandering in komen!

Dan de marathon onder de marathons in de verre omtrek: Raid des Hautes Fagnes in Malmedy. Altijd een hele mooie! Onze laatste voorbereiding op het hoofddoel van 2012: de Zillertaler Bike Challenge.

Aansluitend op de Zillertaller Bike Challenge blijven we nog anderhalve week in de Oostenrijkse bergen. Misschien wel terug naar Kirchberg bij de Bike Academy.

Hartje zomer hebben we twee maanden geen marathons gepland.

Dan in september de Vulkanbike. Aardige makkelijk bereikbare marathon in de Vulkaaneiffel. Altijd leuk en goed om een beetje in het ritme te blijven.

In oktober volgt nog de marathon van Langenberg, typische Sauerland marathon waar ik leuke herrinneringen aan heb. Lekke band in de eerste kilometers en daarna toch nog redelijk goed gefinisht.

Een weekje later de echte seizoensafsluiter in onze achtertuin: de Bart Brentjens Challenge.

Dit zijn de plannen,..en we hebben er zin in!

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s